De regio finale van het schoolhandbal is op 25 mei.
De regio finale van het schoolhandbal is op 25 mei.

Regio finale schoolhandbal op 25 mei in de sporthal De Burcht

Sport 112 keer gelezen

BOEKEL | De regio finale van het schoolhandbal 2016 wordt op woensdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur gehouden in sporthal De Burcht in Boekel.

Tijdens de regiofinales op woensdagmiddag 25 mei strijden de winnende teams van diverse lokale schoolhandbaltoernooien om een plekje op het Nederlands Kampioenschap.

De groepen 7/8 zullen dan vol in de aanval gaan voor de felbegeerde eerste plaats, want de winnaar van dit toernooi wordt afgevaardigd naar het Nederlands Kampioenschap Schoolhandbal op zaterdag 18 juni in Emmen.

Het NK Schoolhandbal wordt dit jaar voor de 41ste achtereenvolgende keer georganiseerd en de regiofinale schoolhandbal Oost-Brabant wordt voor de eerste keer in Boekel gehouden.

Vanuit Uden en Boekel zullen vijf teams deelnemen aan de regiofinale. Diverse teams van o.a. BS Oktopus Boekel, BS Sint Cornelius Venhorst, BS De Meent Uden en BS De Palster uit Uden doen mee. De organisatie is in handen van Stichting Binnensport Boekel en H.V. HaBo'95.

Jaarlijks organiseert het Nederlands Handbal Verbond (NHV) in samenwerking met verenigingen met succes handbaltoernooien voor basisschoolkinderen. Tijdens deze regionale kampioenschappen spelen kinderen uit groep 7/8 tegen teams van andere basisscholen om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant