Afbeelding

Hof van Zelland: genieten van ambachtelijke producten uit de regio

Zakelijk 629 keer gelezen

UDEN | Wie nog nooit bij Hof van Zelland is geweest, moet daar zeker eens een kijkje gaan nemen. In de gemoedelijke streekproductenwinkel, die een jaar geleden de deuren opende, worden ambachtelijke producten uit de regio verkocht. Van heerlijk verse groenten en fruit, handgemaakte producten tot zelfgemaakte maaltijden. "De winkel is eigenlijk een etalage van kleine bedrijfjes in de regio."

Aan het roer staan Monique van Riel en Jolanda Nooijen. Twee gezellige Brabantse dames die de klanten écht thuis laten voelen.

"Als klanten hier een praatje willen maken, dan kan dat. Of lekker een bakje koffie drinken op het terras, alles is hier mogelijk", vertelt Monique. "Wij willen hier het Toscaanse gevoel op z'n Brabants creëren", vult Jolanda aan.

Bij binnenkomst oogt de winkel lekker fris en landelijk. Schappen vol met verse groenten en fruit, heerlijke speciaal biertjes die gebrouwen zijn in de regio, zuivel, verse sappen, prachtig serviesgoed, handgemaakte kaarten en mooie leren schorten.

Er is voor ieder wat wils. "Mensen kunnen hier heel bewust boodschappen doen en lekker op hun gemak rondkijken", zegt Jolanda.

Vers van het land
De meeste verse producten komen letterlijk net van het land. Een aantal groenten komen rechtstreeks van Compliment, het eigen bedrijf van Jolanda Nooijen dat naast de winkel ligt.

Onder andere ijsbergsla, Chinese kool, radicchio rosso, bleekselderij, rode ui en venkel worden daar verbouwd. "De producten bij ons in de schappen zijn zo'n twee à drie dagen verser dan de producten in een gewone supermarkt", aldus Monique.

Kersen
Niets lekkerder dan échte Udense kersen. "En die komen er weer aan", aldus Monique.

Vanaf half juni liggen ze bij Hof van Zelland in de schappen. "Uiteraard kakelvers en uit ons eigen bedrijf!", voegt Monique toe.

Maaltijden
Elke dag wordt er vers gekookt bij het Hof van Zelland. Mensen kunnen dan 'met de pot mee-eten'. Dat kan al vanaf 4,50 euro per maaltijd.

"We maken van alles, van aardappelgratin, lasagne, chili con carne tot pasta's. Eigenlijk kan de eerste persoon die reserveert meebepalen wat er die dag op het menu staan", zegt Monique.

Ook worden er elke dag verse salades en soepen bereidt. Dat gebeurt op het kookeiland in de winkel.

Workshops
Van dat kookeiland kunnen gasten ook meegenieten. "Er worden hier regelmatig workshops gegeven. Zoutloos koken bijvoorbeeld. Ook hebben we wel eens een theeproeverij gehad. We staan ook altijd op en voor ideeën van klanten. Heeft iemand een goed plan? Laat maar komen!", aldus de dames.

Tractor Ted
Maar er wordt meer georganiseerd. Op 24 juni komt Tractor Ted naar Zeeland. Dat is een populaire kinderserie voor kinderen tussen de één en vijf jaar over tractoren.

"Heel rustgevend", aldus Jolanda, die zelf een grote fan is van Tractor Ted. De hele collectie van Tractor Ted komt naar het Hof van Zelland en er is een springkussen. "Het wordt een hele gezellig dag!"

Vaderdag
Ook voor een mooi cadeau voor Vaderdag kunnen mensen bij het Hof van Zelland terecht. "Een leer schort bijvoorbeeld. Maar we kunnen ook een mooi cadeaupakketje maken, met verse producten of een paar lekkere biertjes uit de regio", zegt Monique.

Het is dus zeker de moeite waard om het Hof van Zelland eens een bezoekje te brengen.

Openingstijden
De winkel is gevestigd aan Voor-Oventje 33 in Zeeland. De zaak is open van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website www.hofvanzelland.nl of op de Facebookpagina, daar worden regelmatig leuke acties opgezet.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant