Afbeelding

Belangrijke goal Johan Vissers verschaft UDI´19 prima uitgangspositie: 2-2

Voetbal 325 keer gelezen

SNEEK| UDI'19 had het in Sneek vooral lastig met een zeer moeilijk te bespelen kunstgrasveld maar bleef uiteindelijk op inzet toch redelijk overeind. Na een 1-1 ruststand sleepten de Parkzichters een hoopvolle 2-2 uit het vuur. Indien de Udenaren volgende week zondag thuis van Sneek winnen dan is promotie naar de 3e divisie een feit. Namens UDI'19 scoorden Tim Wolf en de van stal gehaalde Johan Vissers.

Door: Willy Rooyakkers

Doordat Thijmen de Ruijter niet kon spelen moest trainer Bas Gosgens weer wat schipperen. Koen Bollen werd bereid gevonden om rechtsachter te spelen terwijl Johan Vissers linksbuiten ging invullen.  Lars van Geelkerken verhuisde van linksvoor naar het middenveld waardoor Robin Walk weer naar de bank werd verwezen. Er waren zeker zo'n 150 tot 200 supporters de Udenaren achterna gereisd, een tripje van zo'n 200 kilometer. Een aardige ruggensteun dus voor het team dat echter vanaf het begin veel moeite had met de omstandigheden. Het kunstgrasveld van Sneek is dusdanig dat de bal de raarste capriolen maakt, een gegeven waar de vaste bespeler Sneek dus veel voordeel bij heeft. Ook waaide er een verraderlijke wind waardoor UDI'19 veel moeite had om de bal in de ploeg te houden

Sander Maas

Achterin maakte UDI'19 in de openingsfase ook een paar foutjes. Hierdoor kregen Freerk de Jong en Wesley Tankink opgelegde kansen maar doelman Sander Maas redde twee keer zeer sterk. Aan de andere kant weinig gevaar. Een kopbal van Johan Vissers op aangeven  van Dick Smits en een kans voor Sam Wassenberg, dat was het wel. Bij Sneek was Erolind Dergutti zeer gevaarlijk. ZIjn directe tegenstander Koen Bollen hapte regelmatig naar lucht als deze rasvoetballer het weer op zijn heupen kreeg. Net toen UDI'19 wat meer controle leek te krijgen viel er uit het niets een goal. Alwin Velds nam een vrije trap welke Maas simpel leek te vangen maar vervolgens toch uit zijn handen liet vallen waarna Freerk de Jong simpel binnen tikte: 1-0. Een blunder, maar het moet gezegd dat Sander Maas zich vervolgens goed herstelde. Op deze kapitale fout na keepte hij een dijk van een wedstrijd met daarin een paar weergaloze reddingen.. De gasten herstelden zich snel van de tegenvaller. Sam Wassenberg werd goed vrijgespeeld op links en legde voor op Tim Wolf die van dichtbij beheerst afrondde: 1-1. 

Mash

Hierdoor kon UDI'19 met een gelijke stand de rust in. Na de pauze kwam er meer controle. Onder aanvoering van een excellerende Randy Hofmeijer, veruit de beste man aan Udense kant, kwam er meer lijn in het spel. Het bleef chaotisch maar het leek of men meer aan de omstandigheden aan het wennen was. Uit het niets ontstond er toch een goal aan de andere kant. Dergutti glipte langs een paar man en zette voor waarna De Jong 2-1 scoorde. Meteen daarna zakten Koen Bollen en Nick van Dijk geblesseerd op het kunstgras. Het leek wel een veldhospitaal, een soort Mash. Hierdoor kwamen Robin Walk en Frank Wijdeven in de ploeg. Laatstgenoemde viel sterk in als rechterverdediger, gaf het team ook de broodnodige aanvallende impulsen.. Op aangeven van Lars van Geelkerken liet Johan Vissers een dikke kans liggen maar even later was het toch raak. Randy Hofmeijer dribbelde goed in maar verloor de bal waarna hij echter knap meteen druk zette en Lars van Geelkerken in staat stelde om een fraaie pass op de diepgaande Johan Vissers te versturen. De 35-jarige Vissers liet weer zien het scoren nog niet verleerd te zijn want hij nam vervolgens de bal heerlijk op zijn wreef en liet daarmee doelman Kevin van der Meulen in de korte hoek kansloos: 2-2. De UDI-fans raakten ervan in extase want beseften dat hun team hiermee zichzelf een goede uitgangspositie verschaft. Het team had het lastig gehad met de moeilijke omstandigheden en daardoor niet geweldig mooi gevoetbald maar wel was er collectief keihard gewerkt. Zondag moet het gebeuren in Uden. Maar dan wel zonder aanvoerder Randy Hofmeijer waarschijnlijk want de gele kaart die hij kreeg kan weleens een fatale zijn geweest.

UDI'19| Maas, Bollen (71. Wijdeven), Hofmeijer, Van Dijk (71. Walk), Smits, Van Cuijk, L. van Geelkerken, J. van Geelkerken, Wolf, Wassenberg, Vissers (85. Oomen)

REACTIE SNEEK-TRAINER BERRY ZANDINK OP OMROEP FRYSLAN: 

http://www.omropfryslan.nl/nieuws/639966-sneek-wit-zwart-boso-sneek-speelt-gelijk-tegen-udi-19

Er waren zo'n 150 tot 200 UDI'19-fans mee naar Friesland gereisd
De plaatselijke omroep zond elk kwartier live flitsen uit
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant