Maarten van Vugt, trainer van O.S.S.'20. (Foto: Peter Kuijpers)

O.S.S.'20 nipt onderuit in kraker tegen De Dijk (met filmpje van Moonen Movies)

Voetbal 134 keer gelezen

OSS | Het geweldige seizoen van O.S.S.'20 heeft geen promotie naar de derde divisie opgeleverd. Nadat O.S.S.'20 en De Dijk er vorige week al een spektakel van maakten (3-3, red) was dat vandaag ook zo. Uiteindelijk trokken de Amsterdammers aan het langste eind: 3-2.

De Dijk is met een selectie vol duurbetaalde amateurs een aanwinst voor de derde divisie. In iedere linie staat veel kwaliteit, waarbij Harry Zwarthoed tegen O.S.S.'20 de meeste indruk maakte. Maar wat hadden de Amsterdammers het moeilijk tegen de Ossenaren, ook vandaag weer. De Dijk was in de eerste helft voetballend iets sterker en was via spits Dennis Kaars dichtbij de openingstreffer. De topschutter raakte echter de paal naast doelman Rick van der Leest. O.S.S.'20 toonde zich ook gevaarlijk, met onder andere een schot van Bob van Lith. Op slag van rust kwam De Dijk op voorsprong. Uitblinker Zwarthoed profiteerde van goed voorbereidend werk van Kaars en schoot binnen. Het antwoord van O.S.S.'20 volgde snel, maar Ferdy van den Berg trof met zijn schot de lat. Ook nog voor rust verscheen Tony de Groot gevaarlijk voor het doel van Stephan Veenboer, maar zijn vizier stond niet op scherp. "In de rust zeiden we tegen elkaar dat er nog niets aan de hand was. We scoren altijd en waren zeker niet de mindere", aldus trainer Maarten van Vugt.

'Kwaliteit'
Van den Berg, die sowieso sterk speelde, bracht de spanning volledig terug in de wedstrijd na 52 minuten spelen. Vanuit een onmogelijke hoek volleerde hij de bal schitterend achter Veenboer. O.S.S.'20 kon welgeteld tien minuten genieten van de gelijke stand. Toen kreeg Zwarthoed het op zijn heupen en binnen drie minuten had hij zijn tweede en derde goal van de middag erin liggen. "Zwarthoed scoort vijf keer in twee wedstrijden. Dat kun je ons verwijten, maar is natuurlijk ook een kwaliteit." De 3-1 was een mentale dreun voor de bezoekers en zorgde voor energie bij de hoofdstedelingen. O.S.S.'20 toonde echter karakter en via een rake kopbal van Van den Berg werd het 3-2. Diezelfde Van den Berg was met een volley nog dicht bij de gelijkmaker, maar het geluk ontbrak. Van Vugt: "Het verschil tussen de ploegen was efficiëncy. In de heenwedstrijd hadden we voor rust al met ruimere cijfers voor moeten staan, dan was de uitgangspositie voor deze return beter. Ook vandaag hadden we weer kansen." Van Vugt kijkt terug op een zeer boeiend einde van het seizoen. "Teleurstelling overheerst momenteel. Maar als ik snel relativeer, is er veel trots. We spelen voor het tweede jaar Hoofdklasse en zijn tweede geëindigd en hebben de meeste goal van allemaal gemaakt. De jongens hebben er alles aan gedaan."

Opstelling O.S.S.'20: Rick van der Leest, Joris Razenberg, Martijn van der Sande, Rob van Eck, Yori Koel, Erwin Stadhouders (80. Irey Sadal), Luuk van Dijk, Tom Pijnenburg, Ferdy van den Berg, Bob van Lith en Tony de Groot.