Vianen Vooruit-HBV. (foto: Hanny van der Linden)

Kraker in Beers in de maak; Excellent verspeelt riante uitgangspositie

Voetbal 116 keer gelezen

VIANEN/VENLO | Er is een heuse kraker in de maak, komende zondag in Beers. Inzet: de derde klasse. De eerste slag in de beslissende derby tussen Vianen Vooruit en HBV werd vandaag uitgedeeld door de Vianezen, die in de slotminuut de winst pakten: 2-1. Excellent verspeelde op bezoek bij VVV'03 een 0-2 voorsprong (2-2), maar kan het karwei zondag 5 juni in Oploo afmaken.

Roy Daamen kroonde zich tot de matchwinner door in de 91ste minuut de winnende binnen te koppen. Daarbij zag de scheidsrechter volgens de getrouwen uit Beers een overtreding van Mark Daamen in de aanloop naar die goal over het hoofd. Het zal de mannen van Dennis Kroes echter een zorg zijn. Zij mogen op zondag 5 juni de ultrakorte trip naar de buurman maken in de wetenschap dat een gelijkspel voldoende zal zijn. Lange tijd leek de derby te gaan eindigden in een 1-1 gelijkspel. Roy Daamen had al vroeg voor de 1-0 gezorgd, Job Koot had direct na rust op schitterende wijze voor de 1-1 gezorgd.

Excellent verspeelt winst
Excellent kan zondag 5 juni voor het eerst in de clubhistorie promoveren naar de derde klasse. Daarvoor moet thuis wel gewonnen worden van VVV'03 na het 2-2 gelijkspel in Venlo. Daarmee deed de formatie van trainer Michiel Jans zich behoorlijk tekort. De Oploonaren namen een 0-2 voorsprong (Chris van Duynhoven en Roel Verberk) en kregen voldoende kansen op een derde treffer. Rick van Koulik was nog het dichtste bij een allesbeslissende derde goal, maar hij raakte de paal. Uit het niets maakte Dimitris Touratzidis de 1-2 en Yusuf Gungor mocht vanaf de spit zelfs nog voor de gelijkmaker tekenen.