Manou en Tycho Meulebeek.

Goud voor broer en zus op N(J)K Schoonspringen

Sport 611 keer gelezen

UDEN | De broer en zus Manou en Tycho Meulebeek hebben op het N(J)K Schoonspringen maar liefst zeven gouden medailles in de wacht gesleept. De tienjarige Manou won vier gouden plakken, haar broer drie.

Afgelopen weekend vonden in het het Pieter van den Hoogenband zwemstadion de Nederlandse (Jeugd) Kampioenschappen plaats. Ze gingen op vrijdag van start voor Manou en Tycho Meulebeek. Eerder dit jaar kwalificeerden ze zich al voor deelname en op vrijdag 27 mei werd afgetrapt door Manou op de 3 meter en tegelijkertijd Tycho op de 1 meter.

De doelstelling voor was Manou een mooie podiumplek, de doelstelling voor Tycho het limiet springen voor de Nationale Jeugd Selectie. En beiden slaagden hierin.

Manou won de competitie met maar liefst 33 punten verschil. Ze haalde een uitmuntend pr en mocht haar eerste gouden plak in ontvangst nemen op dit onderdeel 3 meter plank. Ook Tycho sprong de wedstrijd van zijn leven en behaalde zijn limiet op de 1 meter plank. Hiermee won hij ook zijn eerste titel dit kampioenschap. Hij is nu vijfvoudig Nederlands Jeugd Kampioen op dit onderdeel.

Op zaterdag sprongen broer en zus wederom tegelijkertijd. Met opa en oma als trotse toeschouwers lieten ze zien ook deze dag te gaan voor het beste.

Tycho sprong zijn wedstrijd op de 3 meter plank en behaalde naast de titel Nederlands Kampioen ook zijn limiet op dit onderdeel. Manou sprong zo ontzettend goed dat ze na de voorlaatste sprong de titel al op zak had. Ze won met 40 punten verschil. Wederom een uitstekend pr zelfs boven de 200 punten. In de middag stond voor Manou nog het onderdeel Platform op het programma. Al haar sprongen van de 5 meter toren verliepen soepel. Na 5 sprongen was het definitief dat ze ook hier de titel binnenhaalde.

Ook op de laatste dag van het NJK zijn Tycho en Manou Meulebeek erin geslaagd gouden medailles te veroveren. Beiden wisten op het onderdeel 3 meter synchroon Nederlands Kampioen te worden. Met name voor Manou en haar synchroonpartner Maud van Kempen een enorme opsteker. Ze sprongen een leeftijdsklasse hoger en mochten zelfs als 10 jarigen tegen 12 en 13 jarige teamgenoten springen.

Door hun uitstekende concentratie en prachtig uitgevoerde sprongen wisten ze het voor elkaar te krijgen dit onderdeel te winnen.

Tycho en synchroonpartner Bram wisten op overtuigende wijze met een puntenverschil van 75 punten te winnen. Een uitmuntende prestatie waarbij Tycho het hoogste cijfer van de wedstrijd mocht noteren. Een 8,5 voor zijn hoekduik achterwaarts en de 2,5 salto binnenwaarts hun meer dan 50 punten opleverden.

Tijdens het teamevent waarin springers uit met name A en B leeftijdscategorie meededen behaalde Tycho en zijn teampartner Guurtje Praasterink een hele mooie 4e plek. Ook dit is een opsteker aangezien Guurtje nog een C springster is.