Eline(8) en Cas(6) mogen beiden een boek uitzoeken van oma Van Vugt.
Eline(8) en Cas(6) mogen beiden een boek uitzoeken van oma Van Vugt. Eline(8) en Cas(6) mogen beiden een boek uitzoeken van oma Van Vugt

Kleding in V&D maakt plaats voor boeken van Boekenfestijn

Algemeen 289 keer gelezen

Uden I Enkele maanden na het faillissement van het warenhuisconcern V&D en de daaropvolgende sluiting van het gloednieuwe pand in Uden, gingen de deuren afgelopen zaterdag weer open. Deze keer geen lange rijen bezoekers, die op koopjesjacht gingen. Het pand is verhuurd aan Boekenfestijn.

De komende drie maanden kan men op beide verdiepingen naar hartenlust neuzen in duizenden boeken in allerlei genres. Ook kinderboeken en stripboeken zijn volop in de aanbieding. Maar daarnaast is er een groot assortiment hobby-artikelen en wenskaarten. Behalve de stripboeken zijn alle artikelen nieuw. De voorraad wordt steeds aangevuld met nieuw en weer ander materiaal. Veel van de boeken zijn restpartijen, komen uit faillissementen of zijn door mensen teruggestuurd naar webwinkels. Ramon Mulder, floormanager legt uit dat Boekenfestijn eigenlijk een organisatie is die in België en Nederland grote boekenbeurzen houdt in de allergrootste hallen. "We hebben vaak tienduizend meter vloeroppervlak in gebruik. Jaarlijks staan we in het Beursgebouw in Eindhoven. We zijn te vergelijken met een rondreizend circus, want we trekken van de ene beurs naar de andere. Soms met tien tot veertien vrachtwagens vol voorraad". Mulder legt verder uit dat dit Udense concept een experiment is. "Het idee is in heel korte tijd ontstaan. Een week geleden tekenden we het contract met de eigenaar van het pand. Als het goed loopt, gaan we het uitrollen. En dan te bedenken dat de oprichter van Boekenfestijn 35 jaar geleden met zijn boeken langs de deuren ging."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant