Afbeelding
foto's

Drukke Avond4daagse Zeeland met 700 wandelaars

Algemeen 155 keer gelezen

ZEELAND | De Zeelandse avond4daagse kende afgelopen week een mooie intocht in de Damaststraat. De weergoden waren -tegen de voorspellingen in- goed gezind en dat trok vele toeschouwers die zagen hoe de 700 wandelaars de laatste meters richting de finish aflegden. De wandelaars werden door familie, ouders en grootouders als echte helden onthaald, met applaus en diverse eigen onderscheidingen en (gezonde) traktaties.

Vier avonden werd er door de Zeelandse omgeving gewandeld. Individueel of in groepsverband. Dit jaar verschenen er maar liefst 28 groepen aan de start. En met het lekkere wandelweer, zonder ook maar 1 bui, kon deze editie dan ook niet meer stuk.

Op vrijdag werden bij de Vlashoeve de nieuwe medailles uitgereikt en werden de groepwinnaars bekend gemaakt. De fanatiek zingende groep van 'De Giga Gezonde Meiden' (5 kilometer) en de zwerfavalruimers van groep 'Super Trash' (10 kilometer) lieten zich van hun beste kant zien tijdens de routes en hebben de wissel-wandelstokken een jaar in hun bezit. De groepsleden ontvingen ook allemaal een groepsfoto op posterformaat.

Giga Gezond
Het thema van deze avond4daagse was Giga Gezond, wat ook terug te zien was in de wandelgroepjes en in de traktaties die de wandelaars bij zich hadden.
Onderweg warden de wandelaars getrakteerd op appels en peren van Hof van Zelland en een waterijsje, geschonken door De Heische Tip.

De organiserende Stichting Avond4daagse Zeeland bedankt de EHBO, die ieder jaar weer vier dagen paraat is, en DJ Wilfred die voor aanvang en na afloop van elke wandeldag zorgde voor een goede sfeer. En aan Harmonie Zeelandia voor de muzikale omlijsting tijdens de intocht.

Ook een bedankje aan de bewoners die dit jaar voor de tiende keer de 15-kilometerwandelaars onderweg van koffie wilden voorzien en aan de vrijwilligers van het Rode Kruis die er voor zorgen dat mensen die hulp nodig hebben toch de route kunnen volgen. Het drukken van de routes door Drukkerij Wihabo maakten de avond4daagse verder mede mogelijk.

De organisatie bedankt tot slot alle deelnemers voor het meelopen en ziet hen graag allemaal volgend jaar weer terug. Foto's van de wandeldagen zijn te bekijken op www.avond4daagsezeeland.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant