Spannende boeken in de spotlight.
Spannende boeken in de spotlight.

Bibliotheken zetten spannende boeken in de spotlight in juni

Algemeen 130 keer gelezen

UDEN | Van 3 tot en met 19 juni is Nederland in de ban van thrillers. Met het thema Bloed in de polder staan de Spannende Boeken Weken in de bibliotheek geheel in het teken van de Hollandse thriller. Voor nieuwe leden vanaf 18 jaar hebben de Noord Oost Brabantse Bibliotheken een exclusief cadeau: de bundel Kwade Zaken. 16 spannende strafrechtverhalen.

De Nederlandse misdaadliteratuur kent een stevige stamboom: van P. Tesselhoff Jr. – die in 1900 het eerste Nederlandse misdaadverhaal schreef – tot Havank en Baantjer naar Tomas Ross, René Appel, Charles den Tex en Michael Berg om enkele hedendaagse bloedverwanten te noemen. Ze worden terzijde gestaan door hun zusters in het kwaad zoals Saskia Noort, Simone van der Vlugt, Esther Verhoef, Loes den Hollander, Marion Pauw, Corine Hartman en Marelle Boersma.
Speciaal voor de bibliotheken stelde het Genootschap Nederlandstalige Misdaadauteurs voor de bibliotheek een boek samen met spannende en levensechte verhalen geschreven door auteurs en bekende strafpleiters. Zo schreven René Appel en mr. Spong samen een verhaal evenals Corine Hartman en mr. Stijn Franken.

Gouden Strop en Schaduwprijs
Tijdens de Avond van het Spannende Boek op 2 juni worden de winnaars van De Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek, en de Schaduwprijs, voor het beste debuut, bekendgemaakt.

Voor meer informatie kijk op www.nobb.nl of www.spannendeboekenweken.nl/bibliotheek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant