De Helleveeg draait in Filmhuis De Pul
De Helleveeg draait in Filmhuis De Pul

De Helleveeg in De Pul met Q&A regisseur André van Duren

Algemeen 110 keer gelezen

UDEN | De Nederlandse film De Helleveeg is op donderdag 2 juni te zien in Filmhuis De Pul. Voor aanvang van de film zal regisseur André van Duren een inleiding geven. Na de vertoning is er de mogelijkheid om hem vragen te stellen.

De Helleveeg gaat over tante Tiny. Door een gruwelijk voorval uit haar jeugd ontpopt de getraumatiseerde tante Tiny zich tot een ware kenau. Met haar meedogenloze tong sneert, blaft en beledigt zij zich door menig familiefeestje. Dit tot vermaak van neefje Albert die naarmate de jaren verstrijken ontdekt waarom Tiny zo van haar naasten walgt.
André Van Duren debuteerde in 1989 met de prijswinnende televisiefilm Het Verhaal van Kees. Hij won tweemaal een Gouden Kalf (Pleidooi, Mariken) en won in 1992 de persprijs op het Nederlands filmfestival met Richting Engeland. Mariken won verschillende internationale prijzen. Met producent Matthijs van Heijningen verfilmde hij in 2003 het boek Kees de jongen. In 2011 schreef en regisseerde hij de film De bende van Oss, die zeven nominaties kreeg voor een Gouden Kalf; de film won een Gouden Kalf voor Beste muziek. In 2012 regisseerde hij de aflevering Zwarte Dagen van de serie Van God Los.

Korting
Bezoekers, die een geldige bibliotheekpas kunnen laten zien, krijgen € 2,50 korting, ook bezoekers uit Schaijk. Filmpashouders krijgen geen dubbele korting. Entree €8,50 inclusief consumptie. Entree filmpashouders €7,00 inclusief consumptie. Zaal open 19.00 uur, aanvang film 20.00 uur. Deze film wordt ook op woensdag 8 juni vertoond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant