Archieffoto van muziekonderwijs in het Mondriaanhuis.
Archieffoto van muziekonderwijs in het Mondriaanhuis.

Cultuureducatie structureel onder dak bij Stichting C

Algemeen 398 keer gelezen

UDEN | Per 1 augustus 2016 gaan Stichting C en het Mondriaanhuis samen in een nieuwe organisatie.

In goede samenwerking met de gemeente hebben beide organisaties deze stap kunnen zetten. Daarmee zijn de muziek-, dans-, theater-, en beeldende cursussen ook in het nieuwe seizoen beschikbaar en blijft de kunst- en cultuureducatie voor de inwoners van Uden behouden.

Na het faillissement van het MIK in juli 2015 is in Uden het Mondriaanhuis van start gegaan. Destijds vanwege praktische redenen tijdelijk als onderdeel van de bibliotheek, maar met als uitgangspunt om na een jaar weer een definitieve plek in Uden te krijgen. Dat gebeurt nu door het samengaan met Stichting C.

Wethouder van cultuur Matthie van Merwerode: "Ik ben blij over de wijze waarop cultuureducatie geborgd blijft voor de Udense gemeenschap. In constructief overleg met docenten en Stichting C is er overeenstemming bereikt over de wijze waarop de organisatie en coördinatie van cultuureducatie vanaf 1 augustus gaat plaatsvinden. We konden hier in alle rust naar toe werken, omdat de lokale bibliotheek bereid was om de coördinatie voor het cursusjaar 2015-2016 op zich te nemen; daar zijn wij het bestuur van de bibliotheek nog steeds dankbaar voor."

Stichting C en het Mondriaanhuis zijn verheugd over het samengaan van de twee organisaties. "Inhoudelijk sluiten we perfect op elkaar aan en de lijnen waren al kort", aldus Bea Kardol, huidig coördinator van het Mondriaanhuis.

Ook toekomstig directeur Janneke van Summeren is enthousiast: "We kunnen niet alleen scholen goed blijven bedienen, maar heel Uden op een laagdrempelige manier kennis laten maken met kunst en cultuur. Niet alleen aan het Mondriaanplein, maar zeker ook bij de mensen in de buurt." Renske de Leuw, harp docente: "De afgelopen anderhalf jaar zijn heel intensief geweest, er is ongelooflijk hard gewerkt om ervoor te zorgen dat kunst- en cultuureducatie bereikbaar blijft voor de Udenaar. Vanuit onze passie voor het vak en het geloof in de waarde daarvan, hebben we samen de schouders eronder gezet. Heel trots ben ik op wat we dit jaar hebben weten te bereiken, Het Mondriaanhuis is een plek waar nu al heel veel moois plaatsvindt. Ik heb er alle vertrouwen in dat we, samen met Stichting C, ervoor kunnen zorgen dat Uden echt een bruisend cultureel hart krijgt."

De docenten zullen, zoals nu reeds het geval is, als zelfstandig ondernemer bij de uitvoering betrokken blijven.

Iedereen die interesse heeft voor een cursus op het gebied van muziek, dans, theater of beeldende kunst, kan zich nu al aanmelden via www.mondriaanhuisuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant