Archieffoto.
Archieffoto.

Gemeente Uden wil meer elektrische laadpalen

Algemeen 134 keer gelezen

UDEN | Gemeente Uden doet mee aan een provinciaal project om het netwerk van openbare laadpalen voor elektrische auto's uit te breiden.

Hiermee wil de gemeente elektrisch rijden stimuleren. Zowel inwoners van Uden als bedrijven kunnen een aanvraag indienen voor een openbare laadpaal in hun omgeving. De uiteindelijke locatie van de openbare laadpaal wordt bepaald door de gemeente in overleg met de aanbieder van de laadpaal. Naar verwachting zullen in de komende jaren 25 laadpalen in onze gemeente geplaatst worden. Wethouder Matthie van Merwerode: "Elektrisch vervoer zorgt voor het terugdringen van geluidshinder en CO2 uitstoot en verbetering van de luchtkwaliteit. Als gemeente willen we elektrisch rijden stimuleren."
De provincie Noord-Brabant en Enexis financieren de proceskosten en een groot deel van een eenmalige bijdrage per laadpaal. Van gemeenten wordt een bijdrage van minimaal € 250,- per laadpaal gevraagd. Gemeente Uden heeft besloten om per laadpaal € 500,- extra bij te dragen om zo het stroomtarief voor de gebruiker met ca. 4 cent per kilowattuur te verlagen. Aanvragen voor een openbare elektrische laadpaal kunnen vanaf begin 2017 ingediend worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant