Paul Klerks zwaait komend seizoen sportieve scepter over Geel Zwart (Foto: Peter Kuijpers)
Paul Klerks zwaait komend seizoen sportieve scepter over Geel Zwart (Foto: Peter Kuijpers)

Clubman Paul Klerks volgt Maarten van Bakel op als coach van Geel-Zwart Heren 1

Sport 349 keer gelezen

VEGHEL | Het clubgebouw van hockeyclub Geel-Zwart oogt verlaten als we Paul Klerks (33) de hand schudden. De sproeiers op het hoofdveld verraden echter naderende activiteiten. De 'rook' van duel met Uden afgelopen zondag is opgetrokken en niets zegt dat hier 24 uur eerder een zinderende derby plaatsvond. Winnend afgesloten door de Veghelse mannen. Winst zondag uit bij Geldrop betekent promotie naar de eerste klasse.

Door: Peter Kuijpers

Paul Klerks is fulltime in dienst bij de Veghelse Hockeyclub en dat al zeven jaar lang: Klerks: "Geel-Zwart is inderdaad mijn broodheer. Ik ben hier in dienst voor diverse werkzaamheden. Na zeventien jaar speler te zijn geweest in het eerste van Geel-Zwart ben ik vorig jaar gestopt. Dat ik Maarten van Bakel op zou gaan volgen speelde op dat moment niet. Dat is gegroeid. Ik wilde na zeventien jaar tophockey een andere invulling gaan geven aan de zondag. Maarten had me wel gevraagd om hem te assisteren bij de trainingen." Bij stoppen met sport doemt onmiddellijk het zwarte gat op, echter niet bij Klerks: "Nee dat zeker niet. Ik heb mezelf wel altijd voorgenomen om op mijn hoogtepunt te stoppen. Dat moment heb ik dus zelf gekozen. Daarna is het balletje snel gaan rollen om Maarten te gaan ondersteunen. Het is leuk en ik heb met de meesten zelf nog gespeeld, dat geeft een leuke band."

Promotiekans
Taken voldoende voor Klerks bij zijn werkgever Geel-Zwart. "Ik zit daar niet zonder, dat klopt. Ik ben hier ook nog trainers-coördinator en jeugdtrainer van jongens B1. Bij grotere clubs is de taak die ik hier uitvoer een normale zaak. Wij zijn ook niet klein bij Geel-Zwart we hebben momenteel een ledenaantal van 950 leden en dat is best wel groot. Uden is volgens mij vergelijkbaar met hier, al spelen wij met onze jeugd prestatief op een hoger niveau."
Zondag moest er gewonnen worden om de promotiekans levend te houden. "Dat klopt. Uden stond twee punten voor op ons. We moesten winnen hetgeen gebeurde en nu staan we een puntje los op ze. Rosmalen is de kampioen, maar ook de tweede plek geeft promotie. Winst zondag bij Geldrop betekent promotie naar de eerste klasse en dat zou geweldig zijn."

Dennis van den Boogaard
Paul heeft als assistent gekozen voor een oude bekende. Hij vervolgt: "Dennis van den Boogaard, gaat mij assisteren komend seizoen op de trainingen. Ik heb hem gevraagd als vriend en oud-teamgenoot. Dennis heeft in het verleden Hoofdklasse gespeeld en beschikt over veel ervaring. Hij is dus zeker van toegevoegde waarde."
Van den Boogaard is niet de enige die Geel-Zwart afleverde aan een Hoofdklasse-team. "Nee zeker niet. Zie Joosje Burg die bij de vrouwen van Den Bosch speelt en Bas Scheer bij de heren van Den Bosch", aldus de komende coach van de heren van Geel-Zwart uit Veghel.

Zaalcompetitie
De eerste trainingsjeugd druppelt binnen. Frêle meisjes met hele grote tassen en een jongen die vraagt hoe laat de training van B1 begint. Jeugd is belangrijk voor een club en bij Geel-Zwart is hier geen uitzondering op. "Wij zijn zeer blij met onze jeugd op dit moment. We hebben onze jongens A en B landelijk spelen. De jongens C en B spelen op een regionaal hoog niveau. Er komt echt een boel talent aan de komende jaren. Samen met het team wat doorgaat ziet die toekomst er voor Geel-Zwart goed uit."
Zondag de laatste competitiewedstrijd van de reguliere competitie. Het is dan al half juni. "Dat klopt, maar onze velden laten het vaak in de winter niet toe dat je er op speelt. In de maanden december, januari en februari werken we een zaalcompetitie af. In maart beginnen we weer en werken dan het restant van de reguliere competitie af en dan is het inderdaad half juni."

Shirt
Zoals bij vrijwel elke hockeyclub neemt vrouwenhockey een belangrijke plek in bij de club. "De vrouwen doen het goed bij ons en wonnen zondag overigens ook van Uden. Wij zijn een en dezelfde vereniging met een clubnaam opgericht als hockeyclub voor mannen- en vrouwenhockey. Dat maakt geen verschil."
Plots val het oog op een shirt met de naam van Paul Klerks hoog aan de balk. "Ja dat is het shirt wat ik droeg bij mijn afscheid. Daar ben ik best trots op." De jeugd stroomt binnen en de mobile telefoon gaat vaker rinkelen. Hoogste tijd om af te sluiten, tijd voor een foto. "Zal ik een stick meenemen?"

Geel-Zwart Heren 1 speelt zondag 12 juni om 14.45 uur de allesbeslissende wedstrijd in en tegen Geldrop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant