Geel Zwart promoveert naar eerste klasse
Geel Zwart promoveert naar eerste klasse

Maarten Verbakel: 'Ik verlaat Geel Zwart met een fijn gevoel'

Sport 105 keer gelezen

VEGHEL – Hockeyclub Geel Zwart promoveerde na een 1-5 winst bij Geldrop weer terug naar de eerste klasse. Na een matige start dit seizoen kwam na de winterstop de machine op stoom en was de promotie achter kampioen Rosmalen zondag een feit.

Door: Peter Kuijpers

Het is nog vroeg en de stem van Maarten Verbakel vertoont nog sporen van het promotiefeestje. Verbakel: "Ja het was inderdaad een latertje gisteren. Een mooie afsluiting, ondanks dat we geen kampioen zijn geworden laat ik de club met een goed gevoel achter. Geel Zwart is weer terug waar ze ook thuishoren. Geldrop gaf overigens niets weg. Ze stelden zich defensief op en bleven voornamelijk op eigen helft hangen. De ruststand was ook nog maar 0-2." De klapper die de Veghelse Hockeyclub maakte kwam vorige week door concurrent UDEN uit te schakelen. Zondag in Geldrop moest het de kers op de taart worden. "Dat klopt, maar je moet wel winnen en dat geeft toch een druk. Geldrop vierde het 75 jarig bestaan en er was heel veel publiek en dan wil je als thuisclub niet afgaan, maar uiteindelijk waren wij natuurlijk de betere" ,aldus een gedreven Geel Zwart trainer.



Achter de zonnebrillen links Paul Klerks en rechts Maarten Verbakel (Foto Geel Zwart)

Genoegen
Na een matige seizoenaanvang kwamen de leuke dingen na de winterstop. Verbakel: "Dat klopt, we hadden daar ook alles op gericht. Na de degradatie vorig seizoen gingen er wat spelers elders spelen en ook uit de as. Die hebben we moeten vervangen dat is goed gelukt. In het begin heeft dat wat punten gekost, maar na de winterstop hebben we slechts één wedstrijd verloren en de overige gelijkgespeeld of gewonnen." Vooral verdedigend is Geel Zwart sterker geworden het team is naar elkaar toegegroeid. "Als het verdedigend goed zit en klopt kan je aan aanvallen gaan denken. We hebben ook na de winterstop amper doelpunten tegen gekregen." Verbakel keert terug naar zijn woonplaats St Oedenrode. "Dat gaat inderdaad gebeuren. Ik keer daar na 18 jaar weer terug bij MHC Sint Oedenrode en kijk met genoegen terug naar mijn periode hier in Veghel." Besluit de afzwaaiende trainer bij Geel Zwart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant