De Keien Atletiek houdt een wedstrijd die in het teken staat van het Europees kampioenschap atletiek.
De Keien Atletiek houdt een wedstrijd die in het teken staat van het Europees kampioenschap atletiek.

De Keien Atletiek staat 8 juli in het teken van het EK

Sport 181 keer gelezen

UDEN |De Keien Atletiek houdt op vrijdag 8 juli atletiekwedstrijden die in het teken staan van het EK, dat op dezelfde dag wordt gehouden.

De wedstrijden beginnen in de avond om 19.00 uur in stadion De Kuip. Junioren, senioren en masters mogen allemaal meedoen. Er zijn verschillende onderdelen bij de competitie, voor ieder wat wils dus. Zo staan verspringen, polsstokhoogspringen, discuswerpen, kogelstoten op het programma. Ook kan er honderd, achthonderd of tweehonderd meter sprint gelopen worden. De avond wordt afgesloten met de afstand van drieduizend meter.

Inschrijven
Inschrijven voor de instuif kan tot een half uur voor aanvang van het atletiekonderdeel. Op de site van De Keien staat een programma van de avond.

Daphne Schippers
Ook is het EK atletiek te volgen op een groot scherm. Om 21.45 uur is Nederlands trots Daphne Schippers aan de beurt met de honderd meter sprint. De Utrechtse is Europees kampioen op de honderd meter sprint en won tal van andere atletiekprijzen.

Het EK Atletiek wordt dit jaar gehouden in Amsterdam. Daarbij heeft Nederland dit jaar meer atleten dan ooit op het kampioenschap. In totaal zijn er dit jaar 54 sporters aanwezig waarvan 26 mannen en 28 vrouwen die Nederland representeren.

De Kuip
Terwijl dit grote sportevenement zich in de hoofdstad afspeelt op 8 juli, kan er ook gesport worden in het Udense stadion De Kuip.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant