Erik Cadée.
Erik Cadée.

Discuswerper Erik Cadée doet poging in Uden om zich te kwalificeren voor Rio

Sport 399 keer gelezen

UDEN | De Keien Atletiek organiseert vanavond (vrijdag 8 juli) een atletiekwedstrijd voor junioren, senioren en masters. 

Topatleet en discuswerper Erik Cadée laten weten de wedstrijd in Uden te gebruiken om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Gisteren plaatste hij zich niet voor de finale van het Europees kampioenschap atletiek in Amsterdam, vanavond in Uden doet hij een poging zich te plaatsen voor Rio. Hij moet hiervoor de limiet van 65 meter halen. In 2012 nam hij al eens deel aan de Olympische Spelen, hij eindigde daar op de tiende plaats. Cadéé was in 2013 al eens te gast bij De Keien Atletiek, tijdens de eerste editie van het Atletiekcafé.

Tijdens de Instuif is een gevarieerd aantal atletiekonderdelen te zien, zoals 100 meter sprint, verspringen, polsstokhoogspringen, discuswerpen, kogelstoten, 800 meter, 200 meter sprint en de 3.000 meter. Verschillende atleten hebben toegezegd van start te gaan, daarnaast is het mogelijk om in te schrijven voor de Instuif tot een halfuur voor aanvang van het betreffende atletiekonderdeel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant