Het St. Caeciliakoor uit Uden.
Het St. Caeciliakoor uit Uden.

St. Caeciliakoor sluit seizoen af met live uitzending van Udense mis

Kunst en cultuur 126 keer gelezen

UDEN | Het gemengd koor St. Caecilia Uden heeft een druk seizoen achter de rug. Een aantal eucharistievieringen werden live op de televisie uitgezonden, okok zal komende zondag een viering in Uden worden uitgezonden.

Al met al grote uitdagingen die het koor met veel plezier heeft aangegaan en met verve heeft doorstaan. De nog resterende uitdaging van dit seizoen bestaat uit het opluisteren van een eucharistieviering op zondag 17 juli a.s. om 10.30 uur waarbij alle gezangen gebaseerd zijn op muziek uit de Byzantijnse traditie.
Byzantijnse muziek is ontstaan in de middeleeuwen en is van origine het heilige gezang van de christelijke kerken die de orthodoxe traditie volgden. Deze traditie omvatte het Griekstalige deel van de wereld. De taal die hierbij dus hoort is Grieks. Het St. Caeciliakoor zal echter de gezangen niet in het Grieks maar in het Nederlands ten gehore brengen.
Aangezien alles in het Nederlands wordt gezongen, worden de aanwezigen uitgenodigd om mee te zingen. Dat kan onder meer tijdens het openings- en slotlied.
Deze viering zal op zondag 17 juli a.s. live vanuit de Udense St. Petruskerk te zien zijn op NPO 2 en begint om 10.30 uur.
Iedereen is welkom om naar de mis te komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant