Een scènefoto uit Roodkapje.
Een scènefoto uit Roodkapje.

Veelzijdig kindertheaterfestival in Markant komend weekend

Kunst en cultuur 176 keer gelezen

UDEN | De zomervakantie mag gevierd worden! Op woensdag 27 juli houdt Markant Uden in samenwerking met vandenKrommenacker Theaterproducties daarom een hele leuke kijk- en beleef-theaterdag voor iedereen tussen de 4 en 10 jaar.

De hele dag kun je workshops volgen, voorstellingen zien en uiteraard wordt er gezorgd voor een frietje tussen de middag: een echt Kindertheaterfeest dus. De dag begint met de voorstelling: 'Kijk een hoorspel, Roodkapje', onlangs gespeeld voor alle groepen 3/4 van de Udense basisscholen. Grijp dus je kans als je deze voorstelling nog niet gezien hebt. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag en kunnen zij op het toneel meedoen met een theaterworkshop, gegeven door Bregje Aarts.
Ook gaan ze decors schilderen met Art Attack en door Nicole Zörner Fotografie worden er mooie foto's van hen gemaakt in dat decor. Ook maken ze een prachtig Venetiaans theatermasker met Nelleke Hoppenbrouwers, docente beeldend van het Mondriaanhuis.
Tussen de middag wordt er gezorgd voor een lekker frietje. De dag wordt afgesloten door samen naar de voorstelling 'Man in de Wolken' te kijken.

Meedoen
De dag duurt van 10:30 uur tot 16:00 uur en kost € 25,00 euro per kind. Entreebewijzen zijn vanaf dinsdag 19 juli online te reserveren via www.markantuden.nl, via telefoonnummer (0413) 25 61 10. De organisatie zoekt nog ouders die willen helpen met het begeleiden van de kinderen op 27 juli. Geef dit aan bij uw reservering, want uw kind mag dan gratis meedoen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant