Technische snufjes bij open dag Van Schijndel Hoortechniek

Gezondheid 414 keer gelezen

UDEN | Van Schijndel Hoortechniek in Uden introduceert als een van de eerste audiciens in de regio de Oticon Opn tijdens de open dag van donderdagochtend 21 juli. 

"De meeste mensen gaan ervan uit dat gehoor iets is dat in je oren plaatsvindt, maar eigenlijk wordt geluid in de hersenen pas informatie die betekenis heeft", vertelt audicien Dorien van Schijndel. "De hersenen moeten harder werken om de gaten op te vullen. Daarom kan gehoorverlies zo vermoeiend zijn."
Oticon Opn is het eerste hoortoestel dat horen makkelijker maakt voor de hersenen. Onderzoek toont aan dat het toestel het verstaan van spraak tot 30% verhoogt. Voor dragers van hoortoestellen vaak het belangrijkst. Mensen horen beter met minder inspanning, zelfs in uitdagende luistersituaties, zoals restaurants of sociale bijeenkomsten.
Omgevingsgeluiden zijn wel aanwezig, maar niet overheersend. De gebruiker kan dus focussen op de geluiden die hij of zij graag wil horen.
Iedereen is welkom voor een kijk- en luisterervaring met een virtual reality bril op donderdagochtend 21 juli tussen 9.30 en 13.00 bij Van Schijndel Hoortechniek aan Botermarkt 3 in Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant