Be Quick en Korfrakkers starten met winst in veldcompetitie

Sport 160 keer gelezen

De -R- zit weer in de maand dan beginnen overal de indoorsporten weer. Het korfbal trapte vandaag af waar Be Quick Roslo klopte en Korfrakkers ruim won met 14-9 van het bezoekende Prinses Irene.

De veldcompetitie die een leuke voorloper is voor de korfballende vrouwen op het superieure indoorseizoen. Be Quick kreeg Rosolo uit Reusel op bezoek. Het werd een regelmatige zege voor het team van Alf van den Enden. Na een ruststand van 7-3 werd het uiteindelijk een zorgeloze 9-6 zege. Geen spectaculair korfbal van Be Quick, maar wel winst en daar is sport toch om begonnen.

Jet van Gerwe
Korfrakkers ontving in Erp Prinses Irene uit Nistelrode. Zoals adel verplicht wonnen de meiden van Jacques Kop Jansen ruim. Het liep wat moeizaam in de eerste helft wat een 5-6 achterstand gaf met de rust. Wellicht wat harde woorden van Jansen en de glazen met prik deden wonderen. Aanwinst Jet van Gerwe scoorde haar eerste treffer voor De Korfrakkers maar naast routinier Monique van de Ven waren het de jongelingen Marlou Hulsen en Maud Beekmans die met ieder 3 doelpunten de meeste scores maakten. Uiteindelijk werd de einduitslag 14-9 in Erps voordeel.