Luc Nilis komt naar UDI'19.
Luc Nilis komt naar UDI'19.

'De Waarheid' door Luc Nilis verzet naar 9 september

Sport 247 keer gelezen

UDEN | Luc Nilis komt op vrijdag 9 september om 21.00 uur naar UDI'19 om samen met de manager perszaken van PSV, Thijs Slegers, zijn boek 'De Waarheid' toe te lichten. De show kon zaterdag 3 september niet doorgaan wegens ziekte. Daarom is de presentatie verplaatst.

Deze voetbalshow is door UDI'19 in samenwerking met Boekhandel Bert v.d. Heijden georganiseerd. De show vertelt de keiharde waarheid over het turbulente leven van Luc Nilis zal dan door de hoofdrolspeler zelf worden toegelicht. Ook zal er uniek beeldmateriaal van Luc Nilis op groot scherm worden vertoond. Én er is gelegenheid tot vragen stellen.
Luc Gilbert Cyrille Nilis (Hasselt, 25 mei 1967) is een Belgisch voetbaltrainer en voormalig voetballer. Hij keerde in augustus 2014 als spitsentrainer terug bij PSV, waarvoor hij eerder zes seizoenen speelde en ook een periode lid was van het scoutingsteam. Nilis was van 1988 tot en met 2000 international voor het Belgisch voetbalelftal, waarvoor hij 56 wedstrijden speelde en tien keer scoorde.
Nilis was een tweevoetige spits die bekendstond om zijn traptechniek. De aanvaller debuteerde in de jaren 80 bij FC Winterslag, waarna hij de overstap maakte naar RSC Anderlecht. Hoewel hij bij paars-wit regelmatig speelde en vaak tot de uitblinkers behoorde, kreeg Nilis in België nooit de erkenning waar hij op hoopte. Zo veroverde hij nooit de Belgische Gouden Schoen en werd hij pas verkozen tot Profvoetballer van het Jaar toen hij in Nederland speelde. Nilis verhuisde in 1994 naar PSV, waar hij de Nederlandse Gouden Schoen won en twee keer topschutter werd. In 2000 verhuisde hij naar Aston Villa, waar een beenbreuk al snel een einde maakte aan zijn carrière.

De show van Luc Nilis samen met Thijs Slegers is gratis toegankelijk voor iedereen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant