Paul van Asseldonk in zijn karakteristieke houding (Foto Peter Kuijpers)
Paul van Asseldonk in zijn karakteristieke houding (Foto Peter Kuijpers)

GEGE Attacus start competitie in Vlissingen

Sport 123 keer gelezen


VEGHEL – Terwijl het voetbal al in al zijn glorie draait ontwaken de indoorsporten. Veghelse basketbalclub Attacus start zaterdag in en tegen het verre Vlissingen het seizoen. Een week later is de plaats van handeling Sporthal Zwijsen waar de reserves van eredivisionist Rotterdam naar Veghel afreizen.

De club heeft een paar aderlatingen moeten doen voor komend seizoen. Sjors Hoekema, Stefano di Lucente en Willem Koolmees maken geen deel meer uit van de selectie in het nieuwe seizoen. In zijn speurtocht wist coach Paul van Asseldonk de Eindhovense point-guard Thijs Findhammer warm te maken voor de Veghelse formatie. De oud-Almonte speler sluit daarmee zijn Belgisch avontuurtje af. Het wordt knokken, want met een speler als Hoekema waren er toch een aantal zekerheden. Een andere Thijs heeft zich opnieuw gemeld bij de selectie. Thijs Dijksterhuis maakt de stap van het tweede team en dat stemt coach van Asseldonk positief. Hij vindt het jammer dat niet meer jeugdspelers zich in ieder geval voor trainingen aansluiten bij het team.


Hangtime voor Michiel Hamel van Attacus (Foto Peter Kuijpers)

Michiel Hamel
Gelukkig kan van Asseldonk nog wel beschikken over centers Bart van der Horst en Kai Tholen . Zij krijgen zelfs hulp van Tom van Haeren, afkomstig van het U24 team van SPM Shoeters. En natuurlijk zijn de vaste waarden Kaj van Hoorn, Mark Bevers en Michiel Hamel nog altijd zeer belangrijk.  Van Asseldonk: "Zeker hebben we een smalle basis, maar we hebben nog mensen op het oog. En in de voorbereiding hebben deze mannen tot nu toe laten zien te willen knokken."

Meiden U16
De Veghelse club heeft nog een ander team dat een stevige uitdaging aangaat. Sinds lange tijd is er weer een meidenteam dat landelijk gaat spelen. De U16-dames van coach Erwin Nooter gaan het opnemen tegen de landelijke topclubs als Den Helder, Katwijk, Leiden, Landsmeer en Binnenland uit Barendrecht. Met name de prijzenkasten van de eerste twee clubs puilen uit met nationale titels. Zo'n twee jaar geleden nam oud-Heren coach deze speelsters onder zijn hoede en bracht de dames veel basisbegrippen bij. Dat leidde vorig jaar tot deelname aan het NK van dit team. Hij heeft het team op een aantal posities nog verder kunnen versterken met speelsters uit Veghel, Uden en zelfs uit Boxmeer en Zaltbommel. Nooter hoopt dat deze stap positief gaat werken voor de hele vrouwen lijn binnen Attacus. We hopen hiermee het vrouwenbasketbal in deze regio op de kaart te gaan zetten. De eerste thuiswedstrijd wordt gespeeld op 24 september as om 13:30 uur in het Zwijsencollege. Tegenstander is het team van Grasshoppers uit Katwijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant