Mooie zege van Skunk op VC Volt (Foto's Theo de Vrede)

Tweede divisie maakt kennis met Skunk mannen

Sport 99 keer gelezen

VEGHEL – Een spetterende start heet dat dan. Dit overkwam promovendus Skunk zaterdag met een klinkende zege op VC Volt uit Beers. Met veel energie en arbeid werd het fraaie 3-1 zege voor de Veghelaren. Setstanden: 25-21, 22-25, 25-17, 25-17

Set één begon degelijk, een goede servicedruk in combinatie met een uitstekend blok lokte Volt uit het eigen spelletje. Ingehouden aanvallen zorgde ervoor dat Skunk gemakkelijk kon combineren en een mooie voorsprong op kon bouwen. Deze vroege voorsprong wisten de Veghelaren te behouden en het kon de eerste set slim uitspelen. De tweede set begon in tegenstelling tot de eerste set slap, veel persoonlijke fouten en een slechte afstemming van het blok met de verdediging liet Volt in het spel komen. Door vechtlust en een paar harde aanvallen wist Skunk langszij te komen. Op het beslissende moment waren er echter wat slordigheden, een simpele bal werd weggegeven en geen servicedruk zorgde voor setverlies.

Set drie speelde Skunk scherp. Volt probeerde te onderbreken door zich te bemoeien met de beslissingen van de scheidsrechter. De gastheren lieten zich niet imponeren en wist deze set ruim te winnen. De vierde set gaf Volt zich gewonnen en werd door Skunk de winst in de wedstrijd binnen geslagen. In Veghel hadden ze zich geen betere start van de competitie kunnen voorstellen. Winst en goed spel geeft zelfvertrouwen in deze nationale competitie. Aankomende zaterdag speelt Skunk een uitwedstrijd op Schouwen-Duiveland in Bruinisse tegen Forza. Om 19.00 uur begint de wedstrijd in Spotrhal De Vanger.