Foto: Anneveldt Multimedia.
Foto: Anneveldt Multimedia.
Foto's

Geslaagde derde editie Late Summer Soul & Jazz

Kunst en cultuur 231 keer gelezen

UDEN | Festival Late Summer Soul & Jazz in Markant Uden is weer voorbij. Op vrijdagavond 23 en zaterdagavond 24 september konden muziekliefhebbers weer hun hart ophalen tijdens het festival dat voor de derde keer plaatsvond. Hoogtepunten waren zeker het optreden van Kim Hoorweg op vrijdag, met een verrassende Udense surprise en Sabrina Starke en Sven Hammond op zaterdag waarbij het dak er bijna letterlijk af ging bij Markant. Wie er niet bij was heeft echt iets gemist. De organisatie toonde zich na afloop bij monde van bestuurslid Walter Scheffers dan ook zeer tevreden.

Die Udense surprise was de nieuwe liefde van zangeres Kim Hoorweg, de rapper Daan Rijkers, onder andere bekend van zijn samenwerking met Diggy Dex. In ' Rehab' een door Kim Hoorweg gezongen tribute to Amy Winehouse verzorgde hij een verrassend gastoptreden. Op vrijdag was voor het eerst geen sprake van een parallelprogrammering waardoor alle optredens evenveel publieke aandacht kregen. Het spits werd afgebeten door Lucas van Merwijk die met zijn 'Cubaanse klassiekers' en een gastoptreden van toptrombonist Bert Boeren al snel de toon zette voor een lekker nazomers evenement. Na het spetterende optreden van Kim Hoorweg met een fantastische begeleidingsband in een volle evenementenzaal volgde een afsluiting in de foyer door Maison du Malheur. Deze feestband kreeg al snel de voetjes van de vloer.

Op zaterdag werd de avond al vroeg geopend door de jonge honden van Crazy Daze. Er was daarna een uitgebreid programma met 12 optredens in drie zalen. In het jazzcafé kan men genieten van virtuoze luisterjazz van onder meer gitarist Martijn van Iterson en pianist Karel Boehlee. In de theaterzaal stond zanger Paul van Kessel en de Braziliaanse zangeres Llian Vieira In de evenementenzaal trok na de Jazzinvaders souldiva Sabrina Stark een volle zaal met een sterk optreden. Dat gold zeker ook voor Sven Hammond met zanger (Voice of Holland) Ivan Peroti. De foyer bleek eigenlijk te klein voor de grote schare bezoekers die letterlijk uit hun dak gingen bij de opzwepende combinatie van soul, funk en rock. Het afsluitende optreden van oud-Udenaar Marcel Schimscheimer and friends met een tribute to Prince, waarbij alle hits voorbij kwamen, vormde een swingende en waardige afsluiting van het festival.

Foto: Anneveldt Multimedia.
Foto: Anneveldt Multimedia.
Foto: Anneveldt Multimedia.
Foto: Anneveldt Multimedia.
Foto: Anneveldt Multimedia.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant