Gemeente Uden.
Gemeente Uden.

Gemeente draagt beheer MFA Terra Victa over aan stichting

Algemeen 1.245 keer gelezen

ODILIAPEEL | Gemeente Uden gaat het beheer van MFA Terra Victa overdragen aan de onlangs opgerichte Stichting MFA Odiliapeel. De stichting wordt gevormd door inwoners van Odiliapeel. Hiermee geeft de gemeente ruimte aan inwoners om het ontmoetingsplein zelf te runnen.

Naast de overdracht van het gebruikersbeheer zal er een verbouwing plaatsvinden. MFA Terra Victa bestaat uit de gebouwen Terra Victa en het Peelhonk. Het beheer wordt voor een periode van drie jaar overgedragen. Hierna volgt een evaluatie en wordt gekeken of er bijsturing nodig is. Aan de realisatie van de MFA en overdracht van het beheer is een intensieve periode van overleg vooraf gegaan tussen de gemeente en een groep inwoners. De wens was een ontmoetingsplein voor jong en oud waar alle gewenste voorzieningen gericht op ontmoeten, bewegen, zorg en welzijn een plek kunnen krijgen. Na Muzerijk is MFA Odiliapeel het tweede ontmoetingsplein waarvan de gemeente het gebruikersbeheer overdraagt aan inwoners. Wethouder Matthie van Merwerode: "We zijn erg blij met dit initiatief van de Peelse inwoners en samenwerking met hen. Het vertrouwen dat het bestuur het beheer goed zal oppakken, is groot. Juist een zelfstandig bestuur zal de lokale betrokkenheid nog meer vergroten."  
 
Verbouwing 
Het Peelhonk, dat nu nog in beheer is van Stichting Jeugdwerk Odiliapeel (SJO), wordt ook overgedragen aan de nieuwe stichting. Naast de overdracht van het gebruikersbeheer worden Terra Victa en het Peelhonk verbouwd. De plannen hiervoor zijn in nauw overleg met de inwoners opgesteld. Zo komen er twee extra kleedlokalen, krijgt de ontmoetingsruimte een nieuwe plek en worden verschillende ruimtes aangepast om alle Peelse activiteiten, verenigingen en voorzieningen onder te brengen. De duurzame verbouwing sluit goed aan bij de duurzaamheidsambities van de gemeente. De verbouwing start in de zomervakantie en zal een paar maanden in beslag nemen. "Onze dromen zijn geen dromen meer, maar worden nu werkelijkheid. We zijn erg blij dat het nu eindelijk zover is", vertelt Kees Broeders, penningmeester van Stichting MFA Odiliapeel.   
 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant