Afbeelding
Foto: Marco Renes

Vogelkenner- en beschermer Marco Renes vertelt over vogelsoorten

Algemeen 545 keer gelezen

UDEN | Brabants Landschap doet op dinsdag 15 januari met de Boerenlandvogeltour deze regio aan met een informatieve lezing door vogelkenner en- beschermer Marco Renes. Met deze lezingenreeks zet Brabants Landschap de kwetsbare vogelsoorten van het boerenland in Brabant in de spotlights en laat het zien hoe belangrijk (en leuk) het werk van de vrijwilligers is.

Vroeger wemelde het boerenland van de vogels. In akkers en weilanden leefden grutto's, kieviten, patrijzen en leeuweriken en rond de boerderijen vlogen zwaluwen en uilen. Helaas is het landschap dusdanig veranderd dat veel van deze vogelsoorten het zwaar hebben. Gelukkig zijn er veel vrijwilligers die zich inzetten voor de bescherming van boerenlandvogels. En met succes, want zonder de hulp van deze vrijwilligers zouden grutto, scholekster, wulp, patrijs, tureluur, wilde eend, meerkoet, roodborsttapuit, gele kwikstaart en de kievit nauwelijks overlevingskansen hebben.

Vrijwilligers zoeken nesten, zorgen voor bescherming, overleggen met boeren en buitenlui, hangen nestkasten op, onderhouden het landschap, doen vogeltellingen en nog veel meer. Zin om mee te helpen om de boerenlandvogels te beschermen? Kom naar de lezing of meld je aan bij een van de vrijwilligersgroepen. De avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur, aan de Groenhoeve in Uden. Aanmelden kan op www.brabantslandschap.nl/boerenlandvogeltour.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant