De tunnel waar het om gaat
De tunnel waar het om gaat Foto: Google Maps

VVD-Leefbaar Uden stelt vragen over verkeerstunnel Nieuwstraat in Volkel

Algemeen 1.963 keer gelezen

VOLKEL | De veiligheid in de verkeerstunnel in de Nieuwstraat in Volkel staat al jaren ter discussie. In de tunnel staat permanent water en dat zorgt voor veel overlast en onveilige situaties voor onder anderen fietsers en schoolgaande kinderen. VVD-Leefbaar Uden maakt zich zorgen en stelt vragen aan het college van B&W.

De provincie Noord-Brabant – de eigenaar en de verantwoordelijke partij voor de staat van en het onderhoud aan de verkeerstunnel – belooft al jaren beterschap en heeft daartoe ook enkele pogingen ondernomen. Deze bleken allemaal niet afdoende. De fractie van VVD-Leefbaar Uden heeft in commissievergadering van 6 december 2018 aan het college gevraagd wat het kan én gaat ondernemen om de provincie ter verantwoording te roepen en er toe te bewegen om de reparaties naar tevredenheid af te handelen. De portefeuillehouder heeft toen aangegeven dat de provincie op kort termijn zou voorzien in noodreparaties. Rekening houdend met de wens van gebruikers om de verkeerssituatie in de tunnel aan te passen, zou gelijktijdig met de definitieve herstelmaatregelen ook de inrichting van de tunnel worden aangepakt. Tot op heden echter zijn de problemen in de tunnel nog niet door de provincie opgelost.

Op 3 juni jl. zijn bewoners van het buurtschap Lankes met een e-mail geïnformeerd over de situatie dat de provincie waarschijnlijk voornemens is om de aanpak van de verkeerstunnel te combineren met aankomende projecten op de N264. Dit zou volgens de provincie kansen bieden voor een juiste procesmatige aanpak en een toekomstbestendige oplossing. Maar de provincie geeft ook aan dat het betekent dat de daadwerkelijk uitvoering gaat vertragen en dat de kans erg groot is dat in de aankomende jaren in de winter de tunnel nog met de bemalingsinstallatie veilig gesteld dient te worden. En daar wringt voor de fractie van VVD-Leefbaar Uden de schoen: "Wij willen geen verdere vertraging zonder concreet zicht op een structurele oplossing en absoluut niet nog één of meer winters afhankelijk zijn van een bemalingsinstallatie."

De fractie kan zich niet vinden over de onduidelijkheid die dit proces met zich meebrengt. Ze verzoekt het college dan ook om concreet de actuele stand van zaken te schetsen. Ook vraagt de fractie om en uiteenzetting van wie voor eventuele schade van gebruikers aansprakelijk is, en verzoekt ze het college om in de beantwoording de juridische mogelijkheden uiteen te zetten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant