Het bestuur van Stichting OranjeRijk: v.l.n.r. Martin van Staveren, Gerrit Overmans, Norman van der Loop (secretaris), Nico den Hollander (penningmeester) en Cock de Jong (voorzitter).
Het bestuur van Stichting OranjeRijk: v.l.n.r. Martin van Staveren, Gerrit Overmans, Norman van der Loop (secretaris), Nico den Hollander (penningmeester) en Cock de Jong (voorzitter).

Stichting OranjeRijk viert officiële oprichting

Algemeen 2.044 keer gelezen

UDEN |Het was druk bij De Balans in de Flatwijk in Uden afgelopen zaterdagmiddag. Zo'n 150 inwoners van de wijk waren vierden daar, onder het genot van een drankje, een zelf klaargemaakt stukje vlees van de barbecue en salades en vers fruit, de officiële start van de nieuwe Stichting OranjeRijk met een groots wijkfeest.

Veel mensen uit de flatwijk kwamen naar De Balans om deel te nemen aan de eerste grote activiteit van OranjeRijk: een groots wijkfeest met barbecue. De Stichting OranjeRijk is ontstaan uit de samenwerking tussen de gemeente Uden, ONS welzijn en Area. Het bestuur van de Stichting OranjeRijk is samengesteld uit een vijftal leden met een zeer kleurrijk palet aan ervaring en achtergrond: op het gebied van management, marketing, coaching, welzijn, politiek en horeca. Daarnaast wordt het bestuur verstrekt met een tweetal zeer gepassioneerde vrijwilligers uit de wijk: Doriene van Katwijk en Kees van der Heijden. Voorzitter Cock de Jong, in het dagelijks leven werkzaam in een directiefunctie in het bedrijfsleven en politiek betrokken binnen de gemeente Uden, legt uit wat de Stichting OranjeRijk voor de Flatwijk wil betekenen. "In de oprichtingsacte staat officieel dat OranjeRijk ten doel heeft te streven naar een structurele en duurzame verbetering op het gebied van welzijn, zorg, economische status en verbinding voor en met de inwoners van de Flatwijk in Uden. Dat is een hele mond vol", zegt De Jong. "In de praktijk betekent dit dat de mensen in de Flatwijk samen allerlei leuke en leerzame activiteiten gaan opzetten die zijn gericht op elkaar ontmoeten, elkaar helpen en het creëren van saamhorigheid en gezelligheid in de wijk." Ook het verbeteren van het toekomstperspectief van bewoners met (persoonlijke) problemen is een belangrijke doelstelling van de Stichting. "We willen ondernemerschap stimuleren door bepaalde diensten te ontwikkelen die een plek bieden om (werk)ervaring op te doen en anderzijds bijdragen aan de leefbaarheid in de wijk. Zo is er vanuit OranjeRijk op vrijdag - en binnenkort ook op woensdag - voor de inwoners uit de wijk de mogelijkheid om tegen geringe kosten samen met andere mensen uit de buurt te genieten van een telkens wisselend driegangenmenu." Een vast aantal vrijwilligers zorgt ervoor dat er wordt ingekocht, gekookt en geserveerd in de professionele keuken van De Balans. Op dit moment wordt druk gewerkt aan een activiteitenkalender, waarop te zien is wanneer men met welke activiteiten mee kan doen.

Tijdens het wijkfeest van afgelopen zaterdag, mede mogelijk gemaakt door het Udenfonds, hebben zich direct alweer een aantal nieuwe vrijwilligers aangemeld. "En dat is wat we als Stichting OranjeRijk graag zien", aldus Cock de Jong. "Dat de activiteiten drempelverlagend werken, het aantal vrijwilligers en deelnemers aan activiteiten daardoor groeit en het daardoor in De Balans in de toekomst dag in, dag uit bruist van de activiteit."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant