Koning Arie van de Kimmenade feliciteert Anna in het bijzijn van hoofdman Jos Huijben.
Koning Arie van de Kimmenade feliciteert Anna in het bijzijn van hoofdman Jos Huijben.

Gildegroet aan gildezuster Anna van der Burgt-Tielemans

Algemeen 718 keer gelezen

BOEKEL | Gildezuster Anna van der Burgt-Tielemans, lid van gilde St. Agatha, vierde onlangs haar 95ste verjaardag. Leden van de overheid van gilde St. Agatha waren uitgenodigd om samen met haar en haar naaste familie en kennissen dit feest te vieren.

De dag na het feest, dat werd gehouden op vrijdag 26 juli, deed ze haar verjaardagsfeest nog eens over in en bij het gildehuis, maar nu samen met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Op haar verzoek werd er geschoten voor zowel een mannelijke als een vrouwelijke 'familiekoning'. Voor het schieten met de kruisboog was binnen de familie veel belangstelling, temeer omdat door de familie Tielemans uit de Mortel al eeuwenlang het gildebloed stroomt van de gruun skût uit Gemert. Maar voordat er met het schieten werd begonnen heeft de familie een verrassing voor Anna. Ze hebben een eigen gilde opgericht: gilde Sint Anna! Zoals elk gilde herkenbaar aan hun eigen tenue werd elk familielid, van oud tot jong, voorzien van een gele sjerp met het opschrift 'Gilde St. Anna'.

Gildegroet 
Om 15.45 uur klonk rondom het gildehuis plotseling tromgeroffel. Het gilde is onderweg om aan de jarige gildezuster een vendelgroet te brengen. Hoofdman Jos Huijben feliciteert in zijn toespraak de jarige gildezuster met haar verjaardag en complimenteert haar met haar vitaliteit: de jarige kan nog volledig deelnemen aan alle activiteiten van het gilde. Haar wijze opmerkingen en raadgevingen tijdens infoavonden en vergaderingen worden dankbaar aanvaard. In zijn toespraak wenst de hoofdman haar proficiat met het zojuist opgericht kersverse familiegilde St. Anna. Hierna brengt het gilde de hoogste eer aan de gildezuster: de gildegroet. Tijdens deze ceremonie is duidelijk waarneembaar dat de jarige hiervan erg onder de indruk is. Met een heel mooi uitgesproken dankwoord van Anna en de uitnodiging om hierop een toost uit te brengen, werd de gildegroet gezellig afgesloten en kon men verder gaan met het familieschieten. De twee beste schutters, de familiekoningen, werden door Anna geëerd door ze een mooie medaille om te hangen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant