Naast het reguliere programma voor de kinderen zijn er tijdens de zestigste editie van de Slabroekweek diverse thema's terug te vinden van eerdere edities.
Naast het reguliere programma voor de kinderen zijn er tijdens de zestigste editie van de Slabroekweek diverse thema's terug te vinden van eerdere edities.

Al 60 jaar ravotten en spelen tijdens de Slabroekweek

Algemeen 1.064 keer gelezen

UDEN | De Slabroekweek vliegt dit jaar uit de startblokken op maandag 12 augustus. Deze editie is een speciale, de Udense kindervakantieweek bestaat namelijk 60 jaar. 

Een mijlpaal die de organisatie niet zomaar aan zich voorbij laat gaan. Naast het reguliere programma voor de kinderen zijn er in de week diverse thema's terug te vinden van eerdere edities. Ook deelt de organisatie de hele week cadeautjes uit en zijn er extra attracties. Voor de vrijwilligers is er op donderdagavond een pubquiz georganiseerd en om de week feestelijk af te sluiten is er een optreden van Tommie's Disco Show.

Slabroekseweg
Voor de deelnemers wordt het tijdens de week wel extra opletten. De gemeente heeft afgelopen jaar de Slabroekseweg heringericht. De Slabroekseweg is tussen het evenemententerrein en de Kantonweg afgesloten.
Tijdens de Slabroekweek worden de slagbomen door de gemeente open gezet zodat automobilisten via het fietspad de weg kunnen vervolgen. Doordat hier de weg is opgebroken en alleen het fietspad verhard is, kan hier nu niet geparkeerd worden. Parkeren mag tijdens de Slabroekweek alleen aan de rechterzijde van de Slabroekseweg tussen het ziekenhuis en het evenemententerrein. Dit betekent dat de loopafstand kan toenemen met 600 meter.

Opendag
Zondag 11 augustus, een dag voor de aftrap, is er een opendag op het evenemententerrein aan de Slabroekseweg. Geïnteresseerden kunnen komen kijken naar het resultaat van een jaar voorbereiden. Zo is er het podiumdecor en zijn er vanuit diverse jaren herinneringen aanwezig. Tevens kan je op deze dag vragen stellen en kennismaken met de organisatie.

Vrijwilligers gezocht
Na de zestigste editie moet de organisatie toegeven dat het aantal vrijwilligers een beetje terugloopt. "Omdat de huidige organisatie aardig vergrijst zijn we dringend opzoek naar mensen die het leuk vinden om voor ruim 500 basisschoolkinderen een evenement op te zetten. Er is voor iedereen wel een rol aan te meten. Zo zijn we op zoek naar; handige mensen die kunnen timmeren, knutselen al dan wel of niet met (elektrische) handgereedschappen, webdesigners, visual designers, creatievelingen die programma's en spellen willen bedenken/uitwerken, commerciële mensen die het leuk vinden wat in de PR te doen en financiële mensen om de budgetten te bewaken", aldus de organisatie. Interesse? Kom langs op de opendag of tijdens de Slabroekweek en maak kennis met de organisatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant