De 'pop-up kerk' aan het Piusplein.
De 'pop-up kerk' aan het Piusplein.

Pop-up kerk aan het Piusplein: 'Openluchtmis Udense traditie'

Algemeen 1.046 keer gelezen

UDEN | Jaarlijks is op 15 augustus de katholieke hoogfeestdag 'Maria ten Hemelopneming'. In Uden wordt dat nog volop gevierd. Elk jaar wordt er gezorgd voor een heuse 'pop-up kerk' aan het Piusplein.

"Vele vrijwilligers staan weer te popelen om iedereen een comfortabele zitplaats aan te bieden", vertelt organisator Niels Swinkels. "Van allerlei kanten krijgen we medewerking, dan wel sponsoring. Dat is in deze tijd toch bijzonder te noemen."

Mariakapelletje
De eucharistieviering wordt traditiegetrouw buiten opgedragen bij het Mariakapelletje. "Onder de groene kastanjebomen lijkt alles mooier, onze gebeden lijken wat directer naar boven te gaan." Op dit moment is het vooral zaak om de vrijwilligers te coördineren, de PR te doen en de stoelen te regelen, dat is de grootste klus. De hele middag zullen er vrijwilligers te vinden zijn om alles te installeren en klaar te zetten. "Met onze ondersteuners moet dat weer lukken, maar het blijft een flinke uitdaging!", knipoogt Niels. "De nazit is altijd gezellig, met koffie, thee én krentenmik." Hij noemt het mooi dat Maria zoveel voor de Udenaren betekent.

Openluchtmis
Pastoor John van de Laar zal in deze heilige openluchtmis voorgaan. De eucharistieviering zal ondersteund worden door Intervalkoor Pius X en het Udense Gilde Sint Barbara en Sint Lucia. De aanvang is om 19.00 uur. Mocht het slecht weer zijn dan wordt het Hoogfeest in de Sint Petruskerk gevierd.

Het Mariakapelletje waar traditiegetrouw de openluchtmis plaatsvindt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant