BoeCult in het centrum van Boekel biedt een gezellig en divers programma voor jong en oud.
BoeCult in het centrum van Boekel biedt een gezellig en divers programma voor jong en oud.

BoeCult 2019: volop genieten van muziek, cultuur en kunst

Algemeen 1.267 keer gelezen

BOEKEL | Nog even wachten en dan barst BoeCult los. Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus vormt het centrum van Boekel het decor van dit gratis toegankelijke muziek- en cultuurevenement. Iedere liefhebber – jong tot oud – van muziek, cultuur en kunst kan zoals vanouds zijn hart ophalen aan het gezellige en diverse programma van het festival.

BoeCult trapt zaterdag 18.00 uur af met het Boekels Bierkruien. Op een spectaculair parcours over het Sint Agathaplein wagen teams zich aan snelheid en behendigheid. Een uitdagende strijd voor alle fanatiekelingen die wel van een lekker biertje houden.

Muziek
Na afloop van deze competitie gaat de muziek aan. The Bandits zal als eerste het podium bestijgen en voor een feest zorgen. Deze coverband zal niets aan het toeval overlaten en iedere mogelijkheid aanpakken om het publiek te verrassen. Scheurende gitaren, dampende drums, dreunende bas en meeslepende zang; The Skills staat garant voor een partij meezingen en -dansen. En dat zal zeker zo blijven als GENTA zijn opwachting maakt. Met zijn dancehall, urban en guilty pleasures zal hij zorgen voor de gezelligste en heetste schuurpartijen op het Sint Agathaplein. De Smèrrig Diskjochies sluiten BoeCult zaterdag af. Verwacht veel knallers en meezingers van voor 2009. Zondag zal niemand minder dan Corry Konings acte de présence geven op BoeCult. Zing mee met 'Mooi was die tijd', 'Huilen is voor jou te laat' en 'Ik krijg een heel apart gevoel van binnen'. Ook Zanger Kafke zal het festival op z'n kop zetten als hij de bühne bestijgt. Laat je voeten van het plein gaan op de aanstekelijke melodieën van deze zanger en geniet van een drankje zoals ook hij dat meermaals benadrukt. Al ruim 6 jaar zorgen The Dirty Daddies voor een feestexplosie, hetgeen het zevental eveneens zal doen tijdens BoeCult. De Telekids-dj zal in een all-in-show alle kinderen laten zingen, dansen en springen. Het spreekwoordelijke dak van het Sint Agathaplein gaat er tot slot af als coverband REPOP BoeCult afsluit. Van pop, rock tot funk, deze band bezorgt iedereen op BoeCult een topdag!

Straattheater en kunstmarkt
Naast muziek staat zondag 25 augustus in het teken van kunst en straattheater. Een kunstmarkt en een park vol met straatartiesten brengen het culturele gehalte van BoeCult naar een hoger niveau. Elke artiest heeft zijn eigen specialiteit. Zo zorgt het duo Aramelo voor een wervelende show op de trampoline vol trucs en acrobatiek en maken jongleur Marco Bonisimo, onemanshow El Goma, lila gorilla Golila, de glazendraaier en toneelgroep Dapper met een kloeke, mobiele installatie hun opwachting. Bert de Portretdichter zet één of meer van de aanwezigen in het zonnetje en Vincend toont zijn schilderskunsten. Rouwkost brengt een festivalvoorstelling en Marc Muy Dificil haalt de moeilijkste circus-, jongleer- en evenwichtskunsten uit. Voor kinderen is er van alles te beleven. Ze kunnen onder meer lekker buitenspelen en slijm maken. Genoeg redenen dus om een bezoek te brengen aan BoeCult 2019! Kijk ook op www.boecult.nl of de Facebook- en Instagrampagina.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant