De mannen van StukTV met de VEED Award.
De mannen van StukTV met de VEED Award.

Giel de Winter: "RTL kan nog veel van ons leren"

Algemeen 930 keer gelezen

UDEN | Ze wonnen afgelopen vrijdag een VEED Award voor Beste YouTube-kanaal en sleepten onlangs een contract bij RTL in de wacht. De drie mannen van StukTV gaan lekker! "Ik denk dat RTL nog heel veel van ons kan leren", concludeert Giel de Winter uit Uden dan ook. Hij is een van de drie drijvende krachten achter StukTV.

Vorig jaar won StukTV ook al een VEED Award. Met hun videoblogs hebben ze een enorme fanbase opgebouwd. Elke woensdag mogen de kijkers van StukTV bepalen wat de mannen moeten doen. Een week later verschijnt er een video online. Dit jaar ontdekte het drietal tijdens opnames in een verlaten dierentuin in Wassenaar een aap en haalde daarmee uitgebreid het nieuws.

"We hebben het afgelopen jaar flink aan de weg getimmerd", vertelt Giel. "Er zijn zoveel vloggers die heel vaak video's uploaden. Wij zetten in principe maar één keer per week iets online, dus we moeten wel zorgen dat de kijker ons niet vergeet."

Maar de kijkers lijken de mannen van StukTV absoluut niet te vergeten. Regelmatig halen de video's van het trio een miljoen views. Veel televisiezenders kunnen alleen maar dromen van die aantallen. "Tv is voor de oude generatie", vindt Giel.

Maar waarom gaan ze dan toch met RTL in zee? "RTL heeft een hele grote internetafdeling. We hebben ook goede afspraken kunnen maken. Zo hebben we een heel goed team en willen we niet dat andere mensen zich met ons gaan bemoeien."

Lees meer in het Udens Weekblad van woensdag 13 april.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant