Gisteren werd er hard gewerkt om de tent gereed te maken (foto: Henk Lunenburg)
Gisteren werd er hard gewerkt om de tent gereed te maken (foto: Henk Lunenburg)
WIN

Uden on ice staat in de startblokken, wij geven kaarten weg

Centrum 1.001 keer gelezen

UDEN | De Udense Markt is maandag 10 december om 15.00 uur 'overgedragen' aan de organisatie van Uden on ice. "We zijn gestart met de opbouw van de ijsbaan en het horecapaviljoen", vertellen organisatoren Jean-Louis van der Veen en Frans Verwijst. De tenten waren gisteravond klaar om ingericht te worden. Vanaf vandaag gaat de vrijwillige opbouwgroep aan de slag op de Markt om onder andere de verlichting en de reclameborden op te hangen.

Het 'winterse dorp' op de Markt in Uden opent komende vrijdag om 17.00 uur. Dan mogen de eerste bezoekers het ijs betreden of een ritje maken op de icetubebaan. Om 21.00 uur gaat het openingsfeest van start en verzorgt de band Proost! een optreden in het horecapaviljoen. Ook de Schrobbelèrtent is die avond geopend.

Schoolschaatsen
De eerste week van Uden on ice staat, naast de vele andere activiteiten, traditioneel in het teken van het Rabobank Schoolschaatsen. Leerlingen van basis- en middelbare scholen uit Uden, Volkel en Odiliapeel binden van maandag 17 tot en met vrijdag 21 december op afgesproken tijdstippen de schaatsen onder. "Dit jaar betreden liefst 2.500 kinderen het ijs", zegt Jean-Louis van der Veen. "Het is ieder jaar weer leuk om te zien hoeveel plezier zij beleven aan Uden on ice." Bezoekers kunnen tot en met zondag 6 januari een bezoek brengen aan Uden on ice, ook tijdens de feestdagen. Naast schaatsplezier en ritjes op de icetubebaan, staan ook andere activiteiten op het programma. Zo laat nederfolkband Kennèh zaterdag van zich horen op en staat 27 december het evenement 'Bietje drinken, bietje speule' met speciaalbiertjes en spelletjes op de rol.

Winnen
Udens Weekblad mag kaarten weggeven voor de schaatsbaan. Laat ons weten met wie jij het állerliefst nog naar Uden on ice zou willen gaan, en waarom. Stuur je antwoord naar redactie@udensweekblad.nl, inclusief je naam, telefoonnummer en mailadres. Wie weet maakt Udens Weekblad jou en drie anderen dan wel blij met een kaartje!

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant