Logo kliknieuws.nl/uden

Living Statues in Udens centrum

  •   544 keer gelezen   Centrum

UDEN | In het centrum van Uden zijn aankomende zondag zeven levende standbeelden te zien. Deze Living Statues staan in het teken van (voornamelijk) eten en drinken, met een knipoog naar het evenement Lekker Uden, dat een week later in Udense centrum plaatsvindt.

Onder de Living Statues bevinden zich onder meer Choco Candy, die chocolaatjes uitdeelt, Juffrouw Theepot en De Mosselman. De standbeelden zijn te bewonderen van 12.00 tot 17.00 uur. Je komt de volgende levende standbeelden tegen:

De Gastheer. Locatie: Marktstraat/Markt in de buurt van Zuiders
Levend Standbeeld De Gastheer is niet alleen een goede bediende, maar ook een knappe komiek die u graag op uw wenken bediend. Met zijn tafeltje al voor u gedekt, gaat u terug in de tijd waar de ober nog een echte gastheer was.

Choco Candy. Locatie: Marktstraat bij Houtbrox
Deze dame is echt om te smullen: ze is gemaakt van chocolade. En vanaf meters afstand ruik je al dat ze zelfs naar echte chocolade ruikt. Of ze ook naar chocola smaakt? Dat ontdek je als ze jou verleidt met haar lach, haar stralende ogen, haar wenkjes, haar chocoladegeld, maar ook met haar chocoladehartjes.

Wat schaft de pot. Locatie: Marktstraat/Promenade bij Pure
We zien een niet van echt brons te onderscheiden beeld van een echtpaar aan de eettafel. Een mysterieus dampende pan, maar liefst drie lege borden en een lege stoel. Wanneer vrouwlief opschept blijkt het hun lievelingskostje te zijn! Of hun gast hier ook blij van wordt? Het publiek gelukkig wél!

Juffrouw Theepot. Locatie: Promenade bij IJscafe Holland
Juffrouw Theepot is een vrolijke madame die iedereen met haar warmte en openheid verwelkomt voor een grandioos kopje thee.

Lentemeisje. Locatie: Galerij bij KPN
Weggelopen uit het weerhuisje, staat het bloemenvrouwtje hier. Alleen voor het publiek. Vrolijk en kleurrijk bespeelt ze met haar gietertje het publiek.

Monsieur Baguette. Locatie: Brabantplein
Deze man is de Franse variant van Meneer de Vries. Hij loopt meestal met zijn ovenverse baguette onder zijn arm of zoekt medespelers voor een potje petanque. Hij zou het liefst wel met iedereen een praatje willen maken maar vanwege de taalbarrière blijft het bij gesticuleren.

De Mosselman. Locatie: Galerij/ Sacramentsweg bij De Visscherie
Een prachtige replica van het oorspronkelijke beeld dat in Yerseke te vinden is. Compleet met lieslaarzen en z'n mand gevuld, laat hij de oude kunst van het mosselvangen zien.

Meer berichten