Afbeelding

Levenskoren veroveren zondag hartje Uden

Centrum 43 keer gelezen
UDEN | Ieder jaar weer organiseert het Koor Zonder Noten met veel plezier ‘Het Festival van het Nederlandse lied’. Zondag 26 april zingen 28 koren op 14 locaties in Uden en diverse commissies zorgen dat alles goed verloopt, van ontvangst met een Brabants bakske koffie tot een goed gevulde lunchtas. De winkels in het centrum zijn zondag van 12 tot 17.00 uur geopend.

[image=243269]

“We worden er bedreven in kan je wel zeggen”, lacht voorzitter Cathie Kop. “Onze gasten weten inmiddels dat het goed toeven is in Uden. Ook dit jaar opent burgemeester Hellegers weer het Festival om 12.00 uur. Hij houdt wel van onze liedjes, want hij is al jaren van de partij. “
De hele middag, vanaf 13.00 uur zingen de koren. Ieder koor treedt drie maal op, op drie verschillende locaties. Het dagprogramma staat aangeven bij alle locaties. “Het publiek laat zich meestal ook niet onbetuigd en zingt lekker mee. Want we durven er eindelijk voor uit te komen dat onze taal een mooie taal is, Nederlandse liedjes worden steeds populairder.”
Het hoogtepunt die middag is de samenzang om 17.15 uur. “Dan zingen de verzamelde koren nog drie liedjes. Stel je voor zeg, 1250 zangers en zangeressen met het publiek! Een prachtige afsluiting van een gezellige dag. Zoals voorgaande jaren zal ook nu weer een bekende Nederlandse artiest rond 17.30 uur de middag feestelijk afsluiten.”

Vandaag verschijnt bij het Udens Weekblad een speciale tabloid waar het hele programma voor deze middag in staat. Ook voor meer informatie; www.koorzondernoten.nl.

[image=278661][image=243286]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant