Afbeelding

Nieuw parkeerdek nog onbekend

Centrum 91 keer gelezen
UDEN - Met de komst van de V&D en H&M , de lente en de vele activiteiten in het Udense centrum is het een drukte van belang. Wat opvalt op de drukste dagen zoals met de markt, Koningsdag en de koopzondag is dat overal zoekende bestuurders op zoek zijn naar een parkeerplaats. Het kan de nieuwigheid zijn, maar ook opvallend is dat het nieuwe parkeerdek bovenop Hoek Promenade leeg blijft.

[image=306453]

Volgens centrummanager René Jetten is dat omdat er geen aanduiding is, geen richtingsborden. “Niemand weet de nieuwe parkeerplaatsen te vinden. Een klacht die nu al weken bekend is, er wordt te weinig aan gedaan". Bij de gemeente Uden is het probleem genoegzaam bekend. De PRIS-borden (Parkeer Route Informatie Systeem) zijn inderdaad nog niet aangepast. “Het is wel in bestelling en de verwachting is dat dit in juni geleverd wordt. Tot die tijd plaatsen we ‘gewone’ parkeerborden om de mensen naar de parkeergarage te verwijzen”, aldus de reactie van een woordvoerster. Blijkbaar staan er te weinig verwijsborden, gezien het toch nog steeds grote aantal zoekenden op drukke dagen.
Jetten: " Het is ons bekend dat de PRIS aanduiding niet werkt, maar direct handelen is geboden want de ondernemers zijn de dupe als de consument een volgende keer teleurgesteld wegblijft. Deze bezoekers van het winkelcentrum komen nu eenmaal uit de verre regio en altijd met een auto. Bovendien is ook de toegang tot het parkeerdek vanaf de rotonde zeer slecht aangegeven en dat levert verkeersonveilige situaties op. "

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant