De Udense vestiging van V&D.
De Udense vestiging van V&D.

V&D failliet: filiaal Uden tussen hoop en vrees

Centrum 550 keer gelezen

UDEN - Wat al een tijdje onvermijdelijk leek, werd op 31 december de bittere werkelijkheid: V&D en La Place zijn failliet verklaard. De bewindvoerders vroegen kort voor de jaarwisseling een faillissement aan. Er is nog altijd sprake van een doorstart, maar het is onduidelijk welke rol het Udense filiaal in dat scenario speelt.

In totaal kunnen ruim tienduizend mensen hun baan verliezen door het faillissement. V&D zelf blijft hoop houden op licht aan het einde van de tunnel. 'Het faillissement betekent wat ons betreft niet het einde van V&D en La Place', staat op de website te lezen. 'Samen met de curatoren, en onze medewerkers werken wij hard aan een zo goed mogelijke doorstart. In de afgelopen weken hebben zich al tientallen geïnteresseerde partijen gemeld. Voor een succesvolle doorstart is het belangrijk dat de winkels en restaurants zo lang mogelijk in bedrijf blijven. We zullen ons dus blijven inzetten voor onze klanten. Want hoe beter V&D en La Place kunnen blijven 'draaien' des te groter is de kans op een nieuwe toekomst.'

Vestigingen blijven open
Voorlopig blijven de V&D-vestigingen en de La Place restaurants gewoon open. Het UWV zou zorg dragen voor de salarissen van de werknemers. Naar verluidt wil V&D met ongeveer 25 rendabele winkels doorgaan. Sun Capital, de partij die een eerdere financiering terugtrok, zou daarin een belangrijke partner zijn.

'Uden kan zonder V&D'
De Udense centrummanager René Jetten hield al rekening met een faillissement. In het Udens Weekblad en op Kliknieuws gaf hij deze week aan vooral compassie te voelen met de medewerkers van V&D Uden. En ondanks de dreigende leegstand (het pand van V&D beslaat 3.500 m2) is het eventueel verdwijnen van V&D geen doodsteek voor het Udense centrum. "3.500 Vierkante meter is niet zomaar opgevuld. Maar goed: Uden heeft ook altijd kunnen draaien zónder V&D. De ontwikkeling dat V&D naar Uden kwam was een belangrijke, maar het Udense winkelcentrum is sterk genoeg om zonder V&D verder te draaien."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant