Afbeelding

Woonzorglocatie Herbergier De Maashorst: 'Alle tijd en aandacht voor de bewoners'

Human Interest 2.741 keer gelezen

ZEELAND | Er wordt momenteel hard gewerkt aan de splinternieuwe woonzorglocatie in Zeeland, aan de rand van natuurgebied de Maashorst. De zogeheten Herbergier is bedoeld om mensen met geheugenproblemen en warm en liefdevol thuis te bieden. Zorgondernemers Cas en Judith van der Sande, nu nog wonend in Deventer, gaan zelf ook in de Noord-Brabantse Herbergier wonen. "We proefden de sfeer en vonden het meteen een hele aantrekkelijke plek om een woonzorglocatie te beginnen."

In Herbergier De Maashorst is plaats voor zestien mensen, die ieder hun eigen appartement hebben. Elk appartement heeft eigen sanitaire voorzieningen. "Bewoners krijgen 24 uur per dag aandacht", vertelt Judith. "Daarbij vinden we het belangrijk dat iedereen zijn of haar gang kan gaan." De slogan van De Herbergier is 'Bijzonder Gewoon'. Cas: "De deuren van de woning gaan niet op slot, zodat iedere bewoner naar buiten kan wanneer hij of zij dat wil. Omdat er genoeg en goede begeleiding is, is dat mogelijk. Bewoners en medewerkers eten met elkaar en nemen samen deel aan activiteiten. Voor de bewoner die het leuk vindt om erop uit te gaan zijn er veel mogelijkheden. Met de hond wandelen op het landgoed, een kopje koffie drinken bij recreatiepark De Heische Tip of samen een boodschap doen op de markt van Zeeland." Ook buurtbewoners mogen altijd binnenlopen. "De koffie staat altijd klaar. Dat maakt De Herbergier denk ik ook net wat anders dan andere kleinschalige woonvormen. Doordat wij er wonen en onze medewerkers dichtbij de bewoners staan, leren we elkaar goed kennen en pikken we snel signalen op. We kunnen direct ondersteunen waar nodig."

Medewerkers
Judith is verpleegkundige en heeft werkervaring in de thuiszorg, ouderenzorg en het begeleiden van mensen. "Wij nemen vooral het organisatorische gedeelte op ons. Maar alleen daarmee zijn we er natuurlijk nog niet." Ze zijn daarom nog op zoek naar medewerkers. "We vinden het heel belangrijk dat onze medewerkers alle tijd en aandacht aan de bewoners kunnen schenken. We zoeken mensen met een groot 'zorghart', die bereid zijn om in een team te werken en van elkaar willen leren. Het is heel afwisselend werk, omdat je je de ene dag bijvoorbeeld met activiteiten bezighoudt, terwijl je de andere dag zorgt voor het eten. Een fijne woon- en werkgemeenschap in een mooie, natuurlijke omgeving."

Landgoed Nabbegat
Herbergier De Maashorst is onderdeel van Landgoed Nabbegat. Op het landgoed lopen over een tijdje zo'n 800 schapen en zijn wandelpaden en een boomgaard aangelegd. Er is ook nog een klein aantal kavels te koop, waarop gebouwd mag worden. "Dus naast medewerkers en bewoners zijn we ook nog op zoek naar buren", aldus de twee met een lach. Het is de bedoeling dat de Herbergier in de na-zomer dit jaar open gaat voor bewoners. Alle mensen die geïnteresseerd zijn, mogen zich aanmelden. "We gaan graag met iedereen in gesprek om elkaar beter te leren kennen en om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen." Kijk voor alle informatie, vacatureteksten en foto's op de website www.herbergier.nl/de-maashorst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant