Wendy samen met haar gezin
Wendy samen met haar gezin

VriendenLoterij vervult hartenwens van Udense Wendy

Human Interest 2.441 keer gelezen

UDEN | Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de 32-jarige Wendy Manders uit Uden. Om haar een steuntje in de rug te geven en te bedanken voor haar inzet voor de Hartstichting, deed de Hartstichting een aanvraag bij het VriendenFonds van de Vriendenloterij. Daarmee gaat een langgekoesterde wens binnenkort in vervulling: Wendy gaat genieten van een welverdiende vakantie samen met haar gezin.

In 2013 is de 26-jarige Wendy 31 weken zwanger van een tweeling. Ze krijgt een hartinfarct en houdt daar ernstig hartfalen aan over. Haar leven, maar ook dat van haar partner, verandert enorm. In oktober 2018 kreeg Wendy een donorhart. Zij heeft nu weer meer energie en kijkt met vertrouwen naar de toekomst. Edith van Paassen, communicatieadviseur bij de Hartstichting: "Om Wendy te verrassen, deden we een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Zij heeft door haar hartproblemen een moeilijke tijd gehad. In die periode zette zij zich regelmatig in voor de Hartstichting, om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten en voor de donorwet. Wij vinden dat Wendy een steuntje in de rug verdient. Nu mag zij een weekje op vakantie, echt  een cadeau voor haar en haar gezin."

Wendy Manders reageert blij verrast: "Ik ben zo blij met deze vakantie. We zijn nog nooit met ons viertjes op vakantie geweest, dat kon niet. Om praktische redenen was dat lastig en daarnaast heeft ziek zijn ook financiële consequenties, een vakantie zat er voor ons daarom niet in. Deze zomer gaat het er eindelijk van komen, we kijken er enorm naar uit."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant