Dirk en Maxime met hun schets in het gemeentehuis.
Dirk en Maxime met hun schets in het gemeentehuis.

Maxime en Dirk zamelen handtekeningen in voor speeltuin

Human Interest 1.380 keer gelezen

UDEN | Maxime Luca en Dirk de Wilt, beide 9 jaar, gingen vorige week in gesprek met Tiny van Daal, 'de burgemeester van de speeltuintjes', in het Udense gemeentehuis. Waarom? Ze willen een nieuwe speeltuin in hun wijk Groenewoud.

De speeltuin is wat verouderd en speeltoestellen zijn aan vervanging toe. Tijd voor verandering, vonden Maxime en Dirk. Ze gingen langs de deuren in de buurt en haalden 47 handtekeningen op. Vervolgens maakten ze een heuse nieuwe schets van de speeltuin. "Ken je zo'n houten plank met van die gleuven waar je naar boven kunt klimmen?", begint Dirk. "En als je niet over de brug durft, kun je hier met de glijbaan naar beneden." Maxime wijst naar de andere kant van het papier: "En een grasveldje met goaltjes om te voetballen." "Met goed gras", benadrukt Dirk. "Niet te kort en ook niet zo lang." De meeste buurtbewoners werden enthousiast van het idee van de kinderen en droegen ook eigen ideeën aan. Zo kwam iemand met het idee van een kleine bieb, waar je boeken kunt ruilen. Eén ding is zeker: het moet een speeltuin worden voor kinderen van alle leeftijden. "Nog een reden om hem een beetje vernieuwen. Kinderen van onze leeftijd gaan minder binnen gamen en meer buitenspelen", merkt Dirk wijs op.

Het is de bedoeling dat de speeltuin volgend jaar vervangen gaat worden, met een beetje geluk iets eerder. Nog even geduld dus, maar Maxime en Dirk krijgen na de vakantie wat meer te horen. "Als ik een voorstel heb, laat ik 'm als eerste aan jullie zien", belooft Tiny. Dat stemt tevredenheid bij de twee. "Dat is goed. De meeste kinderen zijn nu toch op vakantie."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant