De Maashorst School opent haar poort op 28 augustus.
De Maashorst School opent haar poort op 28 augustus.

De Maashorst School opent op 28 augustus

Onderwijs 1.521 keer gelezen

MAASHORST | In 2016 heeft een aantal enthousiaste mensen het initiatief opgenomen tot het oprichten van een nieuwe basisschool. Deze nieuwe school heeft het grondbeginsel van Natuurlijk Leren in de natuur van de Maashorst en weet zich gesteund door het Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN).

Van nature wil een mens zichzelf ontwikkelen. Zoals een klein kind in zijn eigen tempo zijn manier vindt om te leren lopen: zo mag deze ontwikkeling zich doorzetten op de Maashorst School. Ieder kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo en leert op zijn eigen manier. De natuur biedt enorm veel mogelijkheden en uitdaging tot vanzelfsprekende groei. De wereld is een klaslokaal: daar wil de Maashorst School iedere dag optimaal gebruik van maken.

Met de voeten in de natuur
Zoekend naar een passende locatie zijn verschillende opties bekeken. Een basis voor de Maashorst School is een locatie waar de leerlingen direct vanuit school met hun voeten in de natuur staan. De Maashorst School heeft nu een tijdelijke kortetermijnoplossing gevonden! De poort gaat open op maandag 28 augustus aanstaande, om 8.30 uur.

Particulier
De Maashorst School start als een particuliere school. Dat betekent dat school zonder financiële ondersteuning van de overheid gaat draaien. Vandaar dat voor iedere leerling een maandelijkse ouderbijdrage nodig is. We zullen starten als basisschool, dagelijks van 8.30 tot 14.00 uur, met een maximum van 10 kinderen op deze locatie. Terwijl het schooljaar begint zal er verder gewerkt worden aan een permanente groeilocatie. Daar zal gestart worden met dagelijks geïntegreerde BSO .

Lees meer in het Udens weekblad van 16 augustus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant