Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg
FOTO'S

Leerlingen vieren weer Boomfeestdag

Onderwijs 841 keer gelezen

UDEN | Kinderen van de basisscholen St. Paulus en De Vlieger openden vanochtend de jaarlijkse boomfeestdag in de gemeente Uden, bij Zonnepark Hoogveld aan de Zeelandsedijk in Volkel.

Wethouder Franko van Lankvelt was erbij en voerde een gesprek met de kinderen, onder andere over waarom bomen zo belangrijk zijn voor mensen. De wethouder plantte samen met één meisje een eikenboom langs de omheining van het zonnepanelenpark.

Landelijke boomfeestdag
Sinds 2012 vindt deze feestdag in Uden plaats in het najaar, in tegenstelling tot de landelijke boomfeestdag die in maart wordt gehouden. De ervaring heeft geleerd dat de geplante bomen en struiken dan veel beter aangroeien. Ongeveer 200 leerlingen van acht scholen gaan morgen bomen en struiken planten op zeven locaties in Uden, Volkel en Odiliapeel. Het thema 'Maak het buiten beter' is als lesstof op de scholen behandeld en wordt tijdens deze dag in praktijk gebracht. De projecten waar de leerlingen van groep 7 en 8 hun energie kwijt kunnen zijn: Looweg, Rouwstraat, Beemdenweg, Strikseweg, Duifhuizerweg, Morgenweg en het zonnepark aan de Zeelandsedijk.

Voorlichting
Het IVN speelt een belangrijke rol in het verloop van deze groene happening door voorlichting te geven op de scholen en ze te stimuleren tot deelname. Daarnaast zijn er de vele vrijwilligers van IVN en sVLU die, samen met de gemeente Uden, hand- en spandiensten leveren op de dag zelf. Elk jaar weer is het een feestelijk gebeuren als de leerlingen hun steentje bijdragen aan het nog groener maken van Uden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant