Meester Wim met zijn klas.
Meester Wim met zijn klas.

Meester Wim neemt na 42,5 jaar afscheid op school

Onderwijs 508 keer gelezen

UDEN | Na 42,5 jaar neemt Wim Heijmans afscheid van 'zijn' school St. Paulus in Uden. De populaire meester is 65 en gaat genieten van zijn welverdiende pensioen.

Door: Aileen van Tilburg

Wim was behalve leraar ook 23,5 jaar adjunct directeur van de Udense school. "Ja, ik heb mijn hele carrière op St. Paulus gewerkt. Dat heeft volgens mij nog niemand gehaald", grinnikt hij.

Hij gaf vele jaren les aan de bovenbouw en de laatste jaren stond hij voor de klas in groep 4. "Ik heb ontzettend genoten van de schoolkampen met groep 8. Gezellig met collega's en leerlingen kamperen in een boerderij. Maar groep 4 vind ik ook fantastisch. Je hoeft maar een gekke bek te trekken en de hele klas staat op z'n kop."

High tea
Het afscheid van Wim laten zijn collega's, de leerlingen en de ouders niet ongemerkt voorbijgaan. Vorige week woensdag werd hij in zijn klas verrast met een heerlijke high tea als ontbijt en leuke optredens van zijn leerlingen. De hapjes en drankjes waren met zorg bereid door de leerlingen en hun ouders. Van worstenbroodjes tot taart, wraps, muffins en nog veel meer lekkere dingen.

"Fantastisch! Echt een grote verrassing dit", liet Wim weten. "Ze hadden wel gezegd dat ik thuis niet moest eten, maar dit had ik echt niet verwacht. Dit is wel even wat anders dan samen een boterhammetje eten."

Donderdag wordt het afscheid nog eens dunnetjes over gedaan, maar dan met de hele school. "Ik heb geen idee wat er op de planning staat, maar ik laat me gewoon verrassen", aldus Wim.

De leraar heeft altijd met veel plezier voor de klas gestaan. "Het belangrijkste is om een band te scheppen met de leerlingen. Dat was vroeger zo en dat is nu nog steeds zo. Alle kinderen willen gehoord en gezien worden, ook de wat stillere leerlingen. Op die manier kun je ervoor zorgen dat alle kinderen een leuk schooljaar hebben en dat vind ik heel belangrijk."

Grappenmaker
De kinderen uit groep 4 gaan meester Wim zeker missen. "Ja echt wel!"

Over één ding zijn ze het allemaal eens: "Meester Wim maakt heel veel grapjes. Dan tekent hij zichzelf op het bord met een pukkel en een bril", giechelen twee meisjes. Maar of 'ie goed kan tekenen: "Mwah, dat valt wel mee", aldus het duo. "Maar het is wel een echte grappenmaker!"

Wim valt na de zomervakantie absoluut niet in een zwart gat.

"Oh nee, ik heb genoeg te doen. Ik heb twee kleinkinderen, daar zal ik wel vaak op gaan passen. Verder wil ik nog veel gaan wandelen, fietsen, tennissen en vissen. En mijn kinderen hebben ook nog allemaal klusjes in huis. Binnenkort mag ik al komen schilderen. Genoeg te doen dus."

Gert Thijssen, directeur van St. Paulus is Wim dankbaar voor zijn inzet. "Hij is een leerkracht met hart voor de leerlingen. Wim bedankt!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant