Afbeelding
UPDATE

Politie geeft foto vrij van man die vrouw ernstig mishandelde, man is opgepakt

Politie 5.898 keer gelezen

UDEN | De politie heeft vandaag de foto vrijgegeven van de man die ervan verdacht wordt een moeder mishandeld te hebben toen ze met haar 7-jarige dochtertje over Parallelweg in Uden liep. Dit heeft ertoe geleid dat hij dinsdagmiddag rond 14.00 uur op zijn werk werd aangehouden.

Op dinsdagmiddag 23 januari 2018 liep een moeder met haar 7-jarige dochtertje over straat. Op dat moment kwam er een man met een klein hondje aanlopen. De hond kwam op het meisje af en sprong tegen haar op, waarop de vrouw aan de man vroeg of hij zijn hond bij wilde houden. Daarop werd de man zo boos dat hij de moeder meerdere keren tegen het hoofd sloeg in het bijzijn van haar dochtertje. De vrouw werd ook nog door de man getrapt. Uiteindelijk werden de moeder en haar dochtertje opgevangen in de balletschool, waar dezelfde man haar opnieuw aanviel en begon te slaan. De moeder viel daarop op de grond, waar de man haar keel dicht kneep.

Onderzoek
In het onderzoek deed de politie eerder al een getuigenoproep via social media. Dat leidde niet tot een aanhouding. De vermoedelijke dader blijkt duidelijk op beeld te zijn vastgelegd. Op 20 februari de politie opnieuw aandacht voor de zaak. Ze gaven de verdachte een week de tijd om zich te melden, maar dat gebeurde niet. De beelden van de vermoedelijke dader zijn daarom naar buiten gebracht. De oproep werd massaal gedeeld op social media en leidde tot tientallen reacties en tips. Er werden meerdere namen genoemd van de mogelijke verdachte en daarop werd verder onderzoek verricht. De politie wist de man uiteindelijk op zijn werk aan te houden. Het slachtoffer is op de hoogte gebracht en de foto van de verdachte is door de politie verwijderd van de website en social media. De Udenaar zit vast en wordt verhoord voor verder onderzoek.

Veel tips
Het team is verheugd dat de man zo snel kon worden aangehouden: "Wij zijn heel blij met de vele tips die wij hebben gekregen van mensen uit Uden en omgeving. Het laat opnieuw zien dat social media ons enorm kunnen helpen in de opsporing van verdachten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant