Afbeelding

Onderzoek in pand Uden tijdens witwasonderzoek

Politie 103 keer gelezen

UDEN | De politie heeft de afgelopen tijd uitgebreid onderzoek gedaan naar het witwassen van mogelijk crimineel verkregen vermogen. Dat resulteerde dinsdag 23 februari in een actiedag waarbij administratie in beslag is genomen en beslag is gelegd op bijna 70 panden in Eindhoven en Helmond. Ook werd een pand in Uden onderzocht. De hoofdverdachte in het onderzoek is een 42-jarige man uit Eindhoven.

Tijdens de actiedag deed de politie onderzoek op negen locaties: zeven in Eindhoven, één in Uden en één in Maastricht. Die hebben allemaal een relatie met de 42-jarige Eindhovenaar. Eén van de locaties is zijn woning in Eindhoven. Daar kreeg de politie assistentie van medewerkers van Defensie die met speciale apparatuur hebben gezocht. In totaal hebben dinsdag ruim 110 mensen meegewerkt. De actiedag komt voort uit een witwasonderzoek van de politie.

Op de meeste locaties nam de politie administratie en gegevensdragers in beslag voor nader onderzoek. Ook werd dinsdag beslag gelegd op in totaal 69 panden: 65 in Eindhoven (voornamelijk in het centrum van de stad) en vier in Helmond. Deze panden zijn eigendom van de hoofdverdachte en/of rechtspersonen van de hoofdverdachte. Er is niemand aangehouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant