Afbeelding

Bellen met de burgemeester: Hellegers geniet van Volkelse pronkzitting

Politiek 305 keer gelezen

UDEN | Deze week in Bellen met de burgemeester vertelt Henk Hellegers onder andere over de Holocaust Memorial Day, het vertrek van wethouder Thijs Vonk en een werkbezoek aan Den Dijk in Odiliapeel.

"Deze week stond voor een deel in het teken van het vertrek van wethouder Thijs Vonk. Voordat hij zijn vertrek bekendmaakte, heb ik er uiteraard al met hem over gesproken. Daarnaast heb ik ook gesprekken gehad met zijn beoogde opvolger Gijs van Heeswijk. Op 11 mei wordt de opvolger van Vonk officieel gekozen, maar het moet raar lopen, wil Van Heeswijk het niet worden. Hij is namelijk aangedragen door de coalitie. Verder doen wij wel altijd een integriteitsonderzoek, daar heb ik met Van Heeswijk ook over gesproken."

"Verder heb ik samen met het College een werkbezoek gebracht aan Den Dijk in Odiliapeel. Het is mooi om dit multifunctionele gebouw in het echt te zien. We kenden het natuurlijk al door en door op papier, maar het is tocht erg leuk om het eens de praktijk te zien. Behalve een school en een kinderdagverblijf is er zelfs een bibliotheek. Een prachtige locatie voor Odiliapeel. De mensen zijn enthousiast en zeer tevreden."

"Vrijdagavond ben ik bij de Eigenheimerszitting van De Piepers in Volkel geweest. Het was een prachtige pronkzitting; een avondvullend programma dat duurde tot ver na middernacht. Ik vind het knap dat er zoveel talent van eigen bodem in Volkel is. Zang, dans en tonpraters, het was er allemaal te zien."

"Zondag was de Holocaust Memorial Day. Dat was zoals elk jaar weer ontzettend indrukwekkend. Ik heb in mijn speech een link naar de actualiteit gemaakt. Er zijn nog steeds heel veel mensen die op basis van ras of religie of gewoon om het feit dat ze vluchteling zijn, gediscrimineerd worden. Er worden muren tussen landen gebouwd. Die ontwikkelingen vind ik zorgelijk. In de oorlog zijn er ruim 104 duizend Joden niet teruggekeerd. Dat is verschrikkelijk en we moeten er met z'n allen voor waken dat dit nooit meer gebeurt. Ik vind het dan ook vreselijk als vluchtelingen nergens welkom zijn en behandeld worden alsof het criminelen zijn."

"Tijdens Holocaust Memorial Day hebben namens de gemeente ook dertig stenen gesponsord voor het holocaustmonument."

"Verder stonden er deze week veel bijeenkomsten op het programma die te maken hebben met veiligheid. Ik had een bijeenkomst met het dagelijks bestuur van de veiligheidsregio, een bijeenkomst met het veiligheidshuis en ik ben naar Veenendaal geweest voor een bijeenkomst over ontwikkelingen bij de brandweer in Nederland. Tot slot heb ik ook nog overleg gehad met de teamchefs van de regio Maas & Leijgraaf over veiligheid."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant