Logo kliknieuws.nl/uden
De Peelse bossen worden flink uitgedund
De Peelse bossen worden flink uitgedund

CDA Uden: 'Grote verbazing over de huidige situatie in de Peelse bossen'

  •   3532 keer gelezen   Politiek

ODILIAPEEL | Het CDA Uden heeft kritiek geuit op de dunning van de Peelse bossen die momenteel worden uitgevoerd. De manier waarop op dit moment de werkzaamheden plaatsvinden, en de op het oog desastreuze gevolgen voor het bos en de aanwezige dieren roepen bij de partij veel vragen op.

In de gemeentebossen bij Odiliapeel, om en bij de Wolfstraat/Eekhoornlaan/Dennenstraat, worden momenteel boswerkzaamheden uitgevoerd. De gemeente Uden streeft naar een gevarieerder bos met meer afwisseling en natuurwaarde. Om die reden wordt een dunning uitgevoerd. In Odiliapeel wordt met ontzetting en boosheid gereageerd op de huidige situatie in de Peelse bossen. "Wij hebben begrip voor het streven", zegt CDA Uden in een schriftelijke vraag aan de gemeente Uden. "Maar wij vinden dat er zorgvuldig met het bosgebied en de dieren moet worden omgegaan. Recente voorbeelden in Uden, bijvoorbeeld de ontwikkelingen aangaande het klimaatbos in Uden en de dassenburcht bij de rotonde in Odiliapeel, laten zien dat de gemeenteraad zorgvuldigheid ook belangrijk vindt. Des te groter is de verbazing bij de bewoners van Odiliapeel en ons over de huidige situatie in de Peelse bossen."

Ook heeft het uitvoeren van de activiteiten gevolgen voor het milieu. De partij vraagt zich daarom af of voor de activiteit een Milieu Effect Rapportage is opgesteld. Wat de partij ook wil weten is hoe de gemeente omgaat met het terugplanten van bomen, ter compensatie van het kappen van de bomen in het bos.

Meer berichten