Matt Kanters
Matt Kanters

17-jarige Matt Kanters jongste kandidaat voor Europa

Politiek 1.248 keer gelezen

BOEKEL | De 17-jarige Matt Kanters uit Boekel doet als de jongste kandidaat van Nederland mee aan de verkiezingen van het Europees Parlement. Kanters staat op plek 13 van de Partij voor de Dieren-lijst en heeft zich verkiesbaar gesteld, omdat hij vindt dat de focus en de inzet van de EU radicaal anders moet. "De aarde moet nu echt de allergrootste prioriteit van de gehele EU worden. Wegkijken of niets doen is niet te verantwoorden, aan niemand."

Een speerpunt is voor Kanters om de landbouw te hervormen: kleinschaliger, met aandacht voor mens, dier en milieu. "De veehouderij heeft op dit moment een groot aandeel in de uitstoot van broeikasgassen. Een unie die groots kan zijn in het bevorderen van economische groei, moet nog grootser zijn in het reduceren van broeikasgassen. En voor de portemonnee hoeft het geen probleem te zijn: de rekening is vele malen hoger als je nu niet investeert." Verder vindt hij een democratischer Europa en een duurzamer transportnetwerk erg belangrijk.

Gemeentepolitiek
Op dit moment is Kanters ook actief in de gemeentepolitiek van Boekel en voor PINK!, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant