Bart Langenhuijzen kreeg een shirt ter gelegenheid van zijn 250ste wedstrijd Jacky Langenhuijzen uit handen van PEC-speler Bram van Polen.
Bart Langenhuijzen kreeg een shirt ter gelegenheid van zijn 250ste wedstrijd Jacky Langenhuijzen uit handen van PEC-speler Bram van Polen. Foto: Jacky Langenhuijzen

'FC De Rakt is een prettige vereniging waar iedereen zich direct thuis voelt'

Voetbal 935 keer gelezen

UDEN | Bart Langenhuijzen bereikte twee weken geleden een bijzondere mijlpaal. De 29-jarige Udenaar speelde zijn 250ste wedstrijd namens FC De Rakt, als eerste speler in de clubhistorie. Een gebeurtenis waar op de dag zelf uitgebreid bij stilgestaan werd. Wat het feestje compleet maakte, was de aanwezigheid van Bram van Polen van zijn favoriete club PEC Zwolle. "Uitgerekend mijn favoriete speler", aldus Langenhuijzen.

Door Martijn Schwillens

Normaal is Langenhuijzen zelf de persoon die het één en ander regelt als één van zijn ploeggenoten een jubileum heeft te vieren. Dat het duel tegen SCMH zijn 250ste wedstrijd in het blauwwit van De Rakt zou zijn, was hem bekend. Toch duurde het tot na afloop van het gewonnen bekerduel voordat Langenhuijzen besefte wat er allemaal voor hem was georganiseerd. "Ik kreeg een bos bloemen en dacht dat het daarbij zou blijven, maar ineens stapte Bram van Polen op het veld om mij een shirt te overhandigen. Ik ben al jaren seizoenkaarthouder van PEC, dus ik voelde me zeer vereerd dat hij helemaal vanuit Zwolle voor mij naar Uden was gereden. Voor een potje tussen een vierde- en een vijfdeklasser. Blijkbaar was hij vooraf al in de kantine geweest en de gehele wedstrijd had hij bij mijn familie gestaan, maar daar had ik dus helemaal niets van meegekregen", vertelt Langenhuijzen. Als hij terugdenkt aan die dag, ontstaat opnieuw een grote glimlach op zijn gezicht. "Het was de mooiste dag van mijn leven", vat hij samen. "Het zegt ook iets over de vereniging FC De Rakt, hoor. Het is toch hartstikke mooi dat de mensen van de club de moeite doen om zoiets geregeld te krijgen. De Rakt is een prettige club waar je je meteen thuis voelt, ook als je niet van hier komt. Het is een warme club."

Hattrick als laatste man
Langenhuijzen heeft FC De Rakt als vereniging enorm zien groeien. Op zijn vijftiende stapt hij met een volledig jeugdelftal van UDI'19 over naar sportpark Moleneind. Een jaar later maakt hij al zijn debuut in het vaandelteam. "De club was toen echt nog een lelijk eendje in de zesde klasse. Ze waren toen al blij als ze op zondag elf spelers hadden, bij wijze van spreken. Mijn debuut was zodoende meer uit nood geboren. Het was zeker die eerste seizoenen een kwestie van veel tegenhouden en af en toe een stuntje. Toen de club groeide, nam de kwaliteit bij het eerste elftal toe en groeide De Rakt uit van lelijk eendje tot middenmoter en later tot subtopper. Inmiddels zijn we al een paar keer gepromoveerd", vertelt de centrale verdediger, die in dertien jaar tijd meerdere hoogtepunten heeft beleefd. "Elke promotie is bijzonder, maar de eerste promotie (in 2012) was historisch. Er zijn ook een aantal derby's en spannende wedstrijden waar ik met veel plezier op terugkijk, maar het meest bijzonder was toch wel de hattrick die ik als laatste man maakte tegen GVV'57 een paar jaar geleden. Dat zie ik niet zo snel weer gebeuren." Hij vervolgt: "Een persoonlijk hoogtepuntje is dat ik volledig fit ben teruggekeerd van een kruisbandblessure die ik vier jaar geleden opliep. Want er is niets leuker dan lekker te kunnen voetballen."

Meedoen om periodetitel
FC De Rakt opent zondag het nieuwe seizoen in de vijfde klasse E thuis tegen Irene. "Een klasse met meerdere ploegen die aan elkaar zijn gewaagd", meent hij. "Een mooie klasse ook, met meerdere dorpsclubs uit de buurt. Dat vind ik persoonlijk toch een stuk leuker dan die verre uitwedstrijden in Helmond en Eindhoven, tegen tegenstanders die je niet kent. Ik houd ook van een praatje in de kantine na afloop. En erg leuk zijn natuurlijk de derby's tegen FC Uden en Odiliapeel."

En de ambities voor het seizoen 2019-2020? "We willen graag meedoen om een periodetitel. Daar gaan we dus voor. De uitslagen in bekerwedstrijden zeggen me niet zoveel, maar het feit dat we hebben gewonnen van SCMH geeft wel vertrouwen."

Programma vijfde klasse E:
FC De Rakt-Irene
Odiliapeel-Ollandia
Boerdonk-Keldonk
VCO-Elsendorp
FC Uden-MVC
Fiducia-Nederwetten
WHV-Nieuw Woensel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant